Adana Büyükşehir Belediyesi’nin daha temiz ve yaşanabilir bir kent için ‘Adana Evimiz Gibi Tertemiz” sloganıyla yürüttüğü bilinçlendirme kampanyası kapsamında Aras Kargo çalışanlarının oluşturduğu Doğa Dostu Araslar grubu temizlik görevlileriyle birlikte Seyhan Baraj Gölü kıyılarında çöp topladı.  Aileleriyle birlikte Menderes Adası’nda buluşan Aras Kargo çalışanları, çevre kirliliğine neden olan cam şişe, plastik şişe, naylon poşet ve ambalaj atıklarını temizledi.
Aras Kargo’nun doğayı koruma vizyonu doğrultusunda oluşturduğu ’Doğa Dostu Araslar’ platformu, TURMEPA (Deniz Temiz Derneği) iş birliğiyle yürüttüğü kıyı temizliği kampanyasına Adana’yı da dahil etti. Doğa Dostu Araslar, Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı koordinesinde Seyhan Baraj Gölü kıyıları temizlemek için Menderes Adası’nda bir araya geldi. Doğa Dostu Araslar, göl kıyısında piknik yapan vatandaşların rasgele bıraktığı cam şişe, plastik şişe, naylon poşet ve ambalaj atıklarını temizledi. 
Çevreye zararlı atıkların toprak ve suyu kirletmeden toplanması ve uygun şartlarda bertaraf edilmesi konularında vatandaşları bilgilendiren Doğa Dostu Araslar, atık pillerin, atık yağların ve ambalaj atıklarının çöpe atılmaması gerektiğini öğütledi. 
Kıyı temizliğinde toplanan çöpler, kamyona yüklenip, Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne nakledildi.