Roman vatandaşların çoğunlukla yaşadığı Şahin Özbilen Mahallesi’nde bu yıl 3.’sü gerçekleşen toplu nikâh törenine Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk’ün yanı sıra AK Parti Adana Milletvekili Adayı Berzan Toprak, belediye meclis üyeleri, Ak Parti il yöneticileri, Ak parti Ceyhan ilçe teşkilatı ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı.

Neşeli hayatlarıyla bilinen Romanlar, evlilik cüzdanlarını Başkan Alemdar Öztürk’ten teslim aldı. Başkan Alemdar Öztürk, nikâhlarını kıydığı çiftlerle birlikte düğün pastasını kesti.

Nikâh sonrası renkli görüntüler oluşturan Roman çiftler, aileleriyle birlikte şarkıları eşliğinde gönüllerince eğlendi.

ROMANLAR ÜLKEMİZİN TERTEMİZ KALPLİ İNSANLARIDIR

Çiftlere mutluluklar dileyen ve 3 çocuk tavsiyesinde bulunan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, “ ‘halkın içinde, halkımızla el ele’ sloganıyla yola çıkmıştık. Bugün yine ele ele ve hep birlikteyiz. Varlıklarıyla her zaman bizler güç veren tertemiz kalpli Roman vatandaşlarımızla bir arada olmaktan gurur duyuyorum. Allah’ın izniyle bizlere ve partimize olan destekleri devam edecektir.” Dedi.

Düzenlenen toplu nikâh töreninden dolayı Belediye Başkanı Alemdar Öztürk’e çok teşekkür ettiğini belirten Milletvekili Adayı Berzan Toprak ise Romanların da bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğunu vurgulayarak Ak Parti hükümetinin Roman vatandaşlara yönelik çalışmalarına değindi.

 ROMAN ÇİFTLER YILLAR SONRA EVLİLİK HEYECANI YAŞADI
Maddi imkânsızlıklar nedeniyle bugüne kadar resmi nikâh yaptıramadıklarını belirten Roman çiftler, “Bunun için başkanımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Hepimiz maddi imkânsızlıklar nedeniyle resmi nikâh yaptıramadık. Sağ olsun Başkanımız Alemdar Öztürk, toplu nikâh yaparak bizleri çok mutlu etti. Allah‘ta onun gönlüne göre versin.” ifadelerini kullandı.