Adana Büyükşehir Belediyesi, 1. Bölge Koordinasyon Şube Müdürlüğü’ne bağlı Park ve Bahçeler ekipleri, Ceyhan ilçesi genelinde çimlendirme, çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatıyla Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, peyzaj çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Adana’da peyzaj çalışmalarıyla vatandaşın beğenisini toplayan Büyükşehir ekipleri, ilçelerde de çalışmalarına ara vermiyor. 

Ekipler Ceyhan’ın Orhan Ekinci Bulvarı’nda (Çiftlikhat Yolu) yenilenen refüj ve kaldırımlar ile İsrail Kauçuğu, Keçi Boynuzu ve Kızılçalı çeşitlerinden oluşan yaklaşık 135 ağacı ilçeye kazandırarak çimlendirme, çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını hızlandırdı. Bahar sezonu başlamadan kentteki park ve yeşil alanlardaki çalışmaları tamamlamayı hedefleyen ekipler, çalışmalarında hız kesmiyor.

YEŞİL ALAN ORANI ARTIYOR

Ceyhan İlçesine çok sayıda ağaç ve yeşil alan kazandırdıklarını, ana arterlerde bulunan refüjleri de kent dokusuna uygun bir şekilde yenilediklerini dile getiren Park ve Bahçeler Birimi Sorumlusu Serkan Can, “İlkbaharın müjdesiyle Ceyhan ilçemizin için büyük hedefler koyduğumuz bir yaz dönemi var. Ekiplerimiz ilçe genelindeki tüm parklarımızda, yeşil alanlarımızda, caddelerimizde ve bulvarlarımızda yeşil dokunun artması ve görselliğin daha çekici hale gelmesi için bölgenin ekolojik şartlarına uygun çimlendirme, ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarını özveriyle sürdürmektedir. Kent estetiğini önemseyen bir anlayışla sürdürdüğümüz, ilçe geneline yaymayı ve hızla gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz bu yenilik çalışmalarıyla, kentimizi güzel bir görüntüye kavuşturacağız. Yaptığımız bu çalışmalarla esnafımızın ve vatandaşımızın taleplerini de yerine getirmiş olduk. Çalışmalarımızı destekleyen vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.