Ceyhan Murat Göğebakan Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda saat 10.00’da başlayan konferansa Kişisel Gelişim Uzmanı Onur Uludağ konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans öncesi bir konuşma yapan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, 15 Mart’ta yapılacak YGS sınavına girecek olan tüm öğrencilere başarılar dileyerek, uygun çalışma teknikleri ve sınav stresinden korunma yolları konulu konferansa katılan herkese teşekkür etti.

“GENÇLERİMİZİN RUHEN VE MANEN GELİŞMESİ İÇİN DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ”
Başkan Alemdar Öztürk konuşmasında “ göreve geldiğimiz günden beri belediyeciliğin asli görevlerinin yanı sıra istikbalin güçlü Türkiye’sini oluşturacak olan gençlerimizin ruhen, manen daha iyi yetişmesi için kültürel çalışmalar da yapıyoruz. Ceyhan Belediyesi olarak bundan sonra da sizlerin geleceği için çalışmalarımızı devam ettireceğimizi bilmenizi istiyorum. Ceyhan’da kültür seviyesini de yukarılara taşımak için bugün burada sizlerleyiz. Bundan sonraki süreçte her hafta benzeri faaliyetlerimiz olacaktır.”Dedi.

Şehrin Güney kısmında Kentsel Dönüşüm Projesinin, Kuzey kısmında ise TOKİ Projesinin bu yıl içersinde temelinin atılacağını ifade eden Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, daha güzel, daha sosyal ve daha yaşanılabilir bir Ceyhan için var güçleriyle çalışacaklarını ifade etti.

“KÜLTÜR MERKEZİ 7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERECEK”
Alemdar Öztürk, Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nin 7 gün 24 saat hizmet vereceğini; bale, tiyatro ve folklor gibi gençlerin her türlü sanatsal faaliyetlerine imkân sağlayacağını belirterek dil kurslarından müzik ve saz kurslarına kadar tüm kültürel çalışmalara ev sahipliği yapacağını belirtti.

Milli Eğitim ve Halk Eğitim işbirliğiyle Belediye etüt merkezi aracılığıyla 2 bin 400 öğrenciye ücretsiz eğitim kursu sunduklarını ifade eden Alemdar Öztürk, “ bir öğrencinin yıllık 2 bin lira dershane gideri olduğunu düşünürseniz Ceyhan Belediyesi’nin dolaylı olarak eğitime ne kadar katkı sağladığını görmüş olacaksınız.  Sizler için bu tür faaliyetlerimizi devam ettireceğiz; yeterki sizler hedeflerinizi büyük tutun ve bu yolda ilerleyin.” dedi.



“SABRINIZ, AZMİNİZ VE DİSİPLİNİNİZ SİZİ BAŞARIYA ULAŞTIRACAKTIR “

Daha sonra Kişisel Gelişim Uzmanı Onur Uludağ, öğrencilerle karşılıklı olarak sohbet havasında ‘Ders Çalışma Teknikleri ve Sınav Stresinden Korunma Yolları’ konusunda bir konferans verdi.
 
Uludağ, öğrencilere kendilerine güvenmelerini, azimli ve disiplinli bir biçimde ders çalışmaları konusunda tavsiyelerde bulunarak " Başarının unsurlarından biri de plan yapmaktır. Hedefinize ulaşmak için bir plan yapın ve planı uygulayın. Sabrınız, azminiz ve disiplininiz sizi başarıya ulaştıracaktır. Sınavlara iyi hazırlanmışsanız başarma fırsatı ayağınıza gelmiş demektir. Çalıştığınızı ve başarma azminde olduğunuzu ispatlamanın tam zamanı. Beyninize böyle emir verin. Sınavlara bildiğiniz sorulardan başlayın. Soruyu çözdüğünüz an beyniniz sizi ödüllendirir. Çünkü beyin kolaydan zora, basitten karmaşığa doğru soru çözmeyi sever." Dedi.

Programın sonunda Başkan Alemdar Öztürk tarafından Onur Uludağ’a Ceyhan’ın simgelerinden olan ‘Şahmeran’ biblosu armağan edildi.

Konferansa, Belediye Başkanı Alemdar Öztürk’ün yanısıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Memduh Topuz, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler ile belediye birim amirleri katıldı.