Cumhuriyet meydanındaki şehitlerimizi anma töreninde 3. Dönem Adana Kur’an okuma birincisi Mehmet Hacı Tanç’ın Kur’an-ı Kerim okumasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Ceyhan belediye başkanı Alemdar Öztürk günün anlam ve manasını belirten konuşmasını yaptı ardından Semazenler ilahiler eşliğinde sema gösterilerini sunmalarından sonra İlahiyatçı Prof. Dr. Ömer Döngeloğlu ile Dursun Ali Erzincanlı şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilavetinin okudular.

BAŞKAN ALEMDAR ÖZTÜRK İSLAMİYETTE KİN VE NEFRETE YER YOKTUR
“Şehitlerimize Dua” etkinliğinde bir konuşma yapan Ceyhan   Belediye Başkanı Alemdar Öztürk son zamanlarda ülke genelinde birçok Şehit verdiklerini Şehitlerimizi  anma adına böyle bir etkinliği yaptıklarını ifade etti. Başkan Öztürk bu anlamlı törende kendilerini yalnız bırakmayan Ceyhanlı’lara teşekkür etti, ”Başkan Alemdar Öztürk islamiyette kin ve nefrete yer olmadığını ve Türk milleti olarak Şahadet şerbetinin içmenin kutsiyetini bilen bir millettir dedi.
Başkan Öztürk bu coğrafyada geldiğimiz yerde haçlı seferleri tekrar azmıştır maalesef bunu hep izliyoruz güvenliğimize yönelik saldırılarda askerlerimiz, polislerimiz, masum vatandaşlarımız şehit oluyor bizler askerlerimizin, polislerimizin sayesinde güvenle, huzurla, rahat uyuyoruz bunları utmayacağız unutturmayacağız dedi.
ŞEHİTLERİMİZİ İSİMLERİ İLE YAŞATACAĞIZ 
Başkan Öztürk süreç içerisinde Ceyhanımız’dan üç şehit verdik Şehitlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum şehitlerimizden İsa ipek’in adını Muradiye parkına Ferdi Gerekli’nin adını İstiklal mahallesindeki parkına ve Komiser Süleyman Çakır’ın adını ise Cumhuriyet Mahallesinde yapımını sürdürdüğümüz koşu yoluna vereceğiz dedi
ŞAHADET ŞERBETİ İÇEN TÜM ŞEHİTLERİMİZ İÇİN BOL, BOL DUA ETMELİYİZ
 Başkan Öztürk bu coğrafyada toprakların her karışı şehit kanları ile sulanmıştır Şahadet şerbeti içen bütün şehitlerimize bol, bol dua etmeliyiz dedi. Öte yandan kerbela şehitlerinin 1335.yılını yad ederken 1437 hicri yılı’nında insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Allahtan niyaz ediyorum ve Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” olsun dedi.
 Başkan Alemdar Öztürk ‘Şehitlere Dua’ konulu anma programın sonunda İlahiyatçı Prof. Dr. Ömer Döngeloğlu, Dursun Ali Erzincanlı, Semazenler ile programa emeği geçenlere Ceyhan’ın simgesi olan yılankale figürü hediye etti.
Ceyhan Belediyesi tarafından organize edilen Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilavetine ilçe Askerlik şube başkanı  Personel Binbaşı Ayhan Evli, Belediye meclis üyeleri, AK Parti ilçe başkanı Süleyman Ulu ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye daire amirleri, STK temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile birlikte çok sayıda Ceyhanlı katıldı