Devlet Bahçeli Spor Tesisleri’ndeki düzenlenen ve yaklaşık iki saatlik etkinlikte binlerce davetlinin alkışlarıyla kucakladığı Kırgızistanlı öğrenciler, dostluk ve kardeşlik mesajı verdi.  

Ceygit Genel Sekreteri Kamil Üzüm’ün sunuculuğunu yaptığı gece Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ve Kırgızistan Milli Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ceyhan Çınar Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇINARDER) Yönetim Kurulu Başkanı Orhun Kaykaç’ın açılış konuşmasının ardından sahne olan Kırgızistan Isıkgöl lisesi Öğrencileri bir birinden güzel ezgiler, halk oyunları ve skeçlerle binlerce kişinin gönlünü feth ettiler.

Gecede söz alan organizasyonun Anasponsoru da olan Ceyhan Belediyesi ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Görevimiz gereği yaptığımız seyahatlerin birçoğunda bu eğitimcilerle birlikte olduk. Beş altı ay önce Kırgızistan'a bir hafta süren temasımız vardı. Orada öğretmenlerimiz bizi havalimanında alıp, sahura götürdü. 'İlim Çin'de de olsa gidin' diyen peygamberin ümmetiyiz. Türkiye ve Türkçe idealine hizmet eden kardeşlerimizi gördük. Öğretmenlerimiz orada gerçekten büyük hizmetler görüyor. Türkçenin eğitim sahasını genişletmekle birlikte, o ülkelerdeki gençlere büyük emek veriyorlar. Türk milleti ile o insanlar arasında gönül köprüleri kuran kardeşlerimizden Allah razı olsun. Eğitim elçisi bu kardeşlerimizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Geceye Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ağır Ceza Reisi İbrahim Coşkun, Ceyhan Müftüsü Halil Şekerci, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Ali Duru, Ceyhan’da bulunan sivil toplum kuruluşlarının ve çok sayıda davetli katıldı.