Çanakkale'nin Eceabat ilçesinin Kocadere Köyü civarındaki kamp, yaklaşık 6 bin izci katılımıyla en yüksek katılımlı TİF kampı oldu.

Kamp süresince telsizcilik, ilkyardım kursu ve Bigalı köyü yürüyüşlerine katılan Ceyhun Gençlik izcileri, 25 Nisan sabahı “dedeciğim ben geldim” sloganıyla yaklaşık 17 km.'lik 57. Alay yürüyüşüne katıldı. Kınalar yakılarak yürüyüşe yollanan izciler, 8 saatlik yürüyüşü başarıyla gerçekleştirdiler.

25Nisan 1915 tarihinde İngiliz, Fransız ve diğer düşman kuvvetlerinin yaptığı çıkarmada, düşmanların ilerlemesine ve Kocasinan tepelerinin düşman eline geçmesine aynı gün yaptığı çabuk hareket ve şiddetli taarruz ile engel olup aylar süren kahramanca muharebeler yaparak olağanüstü yiğitlik ve yararlılık gösteren, savaşa katıldığı sırada sahip olduğu 49 subay ve 3638 er/erbaşın tamamını şehit vererek de ünlenen 57. Alay'ın o zaman kullandığı intikal yolu, izciler tarafından benzer şekilde yürünüldü.

Kamp bitiminde TİF Başkanı Hasan Dinçer Subaşı'dan “katılım börövesi” alan Ceyhun Gençlik izcileri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ceyhun Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü izci lideri Mustafa Kıdık yaptığı açıklamada; “sayıca kendisinden 9 kat fazla olan 7 düveli, kahramanca savaşarak yok eden 57. Alay şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Bizler de gerekirse aynı yoldan izci olarak yürümeye hazır olduğumuzu düşmanlar hoşlanmasa da burada gösterdik. Başlarımıza kınalar yakarak ecdadımızın yolunda ilerledik” dedi.