“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder ATA’mızı vefatının 78.yıldönümünde bir kez daha özlem ve rahmetle anıyoruz. En büyük eseri Cumhuriyet’i sonsuza dek yaşatma kararlılığında ve azmindeyiz. Cumhuriyetimiz var olduğu sürece ilke ve devrimleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. 

Bütün dünyanın takdir ettiği ve saygı duyduğu büyük devlet adamı ve eşsiz asker Atatürk; her yanı yakılıp yıkılmış Anadolu’dan dünyanın ezilmiş ülkelerine rehber olan, ışık tutan Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın kazanılmasını sağlayarak, bugün kutsal vatan topraklarında özgürce yaşamamızın temelini atmıştır. 

“Türk halkının tabiatına ve şiarına en uygun yönetim Cumhuriyettir” diyerek, Cumhuriyet’i ilan eden ve O’nu Türk gençliğine emanet eden Atatürk, bundan 78 yıl önce 10 Kasım 1938’de saat 09.05’de hayata gözlerini yummuştu. Her geçen gün büyük bir özlem, minnet ve şükranla andığımız ATA’mızın, Türkiye’nin çağdaş muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda yaptığı devrimleri ve günümüze ışık tutan ilkelerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için hepimize büyük görevler düşmektedir. Bu inanç ve düşünce çerçevesinde ATA’mıza bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.”