Basının ayakta kalmasının çok önemli olduğunu, imkanlar ölçüsünde her zaman destek oluğunu, basının da toplumu doğru bilgilendirmesi gerektiğini belirten Başkan Kocaispir 'Basın özgürlüğü ilkesi, Anayasanın vazgeçilmez kuralladır. Özgürlükçü, demokratik ve insan haklarına dayalı ve saygılı rejimlerde kitle iletişim araçları, toplumun vazgeçilmez öğeleridir. Bu özgürlüğün amacı; doğru ve gerçek bilgileri kamuoyuna ulaştırmaktır. Halkı aydınlatma, çeşitli sorular üzerinde kamuoyunu düşünmeye sevk etme, tartışmalar açma, bilinmeyenleri araştırıp ortaya çıkarma basının en önemli görevleri olmalıdır.'dedi.

Yüreğir'de yapılacak çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir 'Yüreğir'in gelişmesi kalkınması için bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapacağız. Özellikle yarım kalan 2 köprünün tamamlanarak trafiğe açılması Yüreğir için çok önemli. Girne köprüsünün genişleme işleminin  tamamlanması ve Yavuzlar köprüsünün sular ile bağlanması bölgemizin gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır.'şeklinde konuştu.Önemli devlet kurumlarının da Yüreğir'de olduğunu belirten Kocaispir 'Yüreğir Adana'da önemli bir merkez olacaktır.' dedi

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir gazetecilerin zor şartlar altında görevlerini yapmaya çalıştığını söyledi. İmkanlar ölçüsünde basına herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek destekleri için Başkan Kocaispir'e başarılar dileyip teşekkür etti.