Adana Şanlıurfalılar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin Atatürk Caddesi’nde bulunan dernek binasındaki sıra gecesine Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Türk Halk Müziği Korosu Şefi Murat Kozan ve koro elemanları katıldı. Ev sahipliğini Adana Şanlıurfalılar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Kapan yaptı. Başkan Mehmet Kapan açış konuşmasında amaçlarının Şanlıurfa kültürünü ve sıra gecesini yaşatmak olduğunu ifade etti. Adana’daki Şanlıurfalıları bir araya getirmekten mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Mehmet Kapan, dayanışma içinde olduklarını ve hemşehrilerinin sorunlarını çözmenin gayreti içerisinde olduklarını bildirdi. Mehmet Kapan sıra gecelerini düzenli olarak yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Sıra gecesinde Şanlıurfa’ya has mıra kahveleri içilirken bir yandan da çiğköfteler yoğruldu. Sıra gecesinde şef Murat Kozan ve genç solistler İlhan İlbey ile Elif Kan, müstesna sazlar eşliğinde birbirinden güzel türküler söyledi. Şef Murat Kozan Şanlıurfa yöresinden türküleri seslendirirken büyük alkış aldı. Solist İlhan İlbey’in türküleriyle coşan Şanlıurfalılar, yerlerinde duramayarak halaylar çekti. Başkan Mehmet Kapan, oynayan hemşehrilerine para taktı. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Türk Halk Müziği Korosunun katılımıyla gerçekleştirilen sıra gecesine katılan Şanlıurfalılar, gönüllerince eğlenme imkanı buldu.

Daha sonra isotla yoğrulan çiğköfteler yenildi. Çiğköfte ustası tepside yoğurduğu çiğköfteye Şanlıurfa’nın plaka numarası olan 63’ü yazmayı da ihmal etmedi. Çiğköftelerden sonra konuklara tatlı ikramında da bulunuldu.