“ADALETİ DÜŞÜNMEK İÇİN DURALIM” EYLEMİ

Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Alevi Kültür Dernekler Genel Başkanı Doğan Demir, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, partililer ve yurttaşların katıldığı bayramlaşma töreni öncesinde iki dakikalık “Adaleti Düşünmek İçin Duralım” eylemi gerçekleştirildi.

BİRLİKTELİK VURGUSU

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşüne destek vermek için bir haftadır Atatürk Parkı’ndaki adalet çadırında adalet, özgürlük, demokrasi, huzur ve barış isteyen partili partisiz yurttaşların bir araya geldiğini belirterek, bu birlikteliğin çok önemli olduğunu kaydetti.

“İYİ Kİ VARSINIZ”

Barut, “Tam bir haftadır hep birlikte adalet isteğimizi haykırıyoruz. Kırmadan, dökmeden, şiddete başvurmadan, kimseyi ötekileştirmeden, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla bir aradayız. İyi ki varsınız” dedi.

ADANA İL ÖRGÜTÜ KILIÇDAROĞLU’NUN YANINDA YÜRÜYECEK

Adalet mücadelesinin özünde bir yaşam biçimi olduğunu dile getiren Barut, bu mücadeleyi yaşamın her alanında sürdüreceklerini kaydetti. İl yöneticileri, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve kurultay delegeleriyle birlikte bayramın ikinci ve üçüncü günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşüne omuz vereceklerini ifade eden Barut, “Adalet isteğimizi Genel Başkanımızla birlikte haykıracağız” şeklinde konuştu.

“BAYRAMLAR İNSANLARI BİRLEŞTİRİR”

Bayramların kırgınlıkların, dargınlıkların sona erdiği, sevginin ve saygının öne çıktığı, hoşgörünün egemen olduğu, birlik ve beraberliğin pekiştirildiği anlamlı ve özel günler olduğunu ifade eden Barut, yürütülen adalet mücadelesinde bu değerlere daha çok ihtiyaç olduğuna işaret etti.

“ADALETİN VE BARIŞIN HAKİM OLDUĞU GÜNLER” DİLEĞİ

Terör nedeniyle hemen her gün şehit haberlerinin geldiğini, ekonomiden, kültür sanata, tarımdan, sanayiye, turizmden toplumsal barışa dek çok ciddi sorunlar yaşandığını belirten Barut, şunları söyledi:
 “İnsanlar umutsuz, gençler işsiz, yoksullarla zenginler arasındaki uçurum her geçen gün derinleşiyor ve bu adaletsiz düzen nedeniyle ne yazık ki insanlar birbirine düşmanlık besliyor. Böylesi karamsar bir ortamda bile ihtiyacımız olan birbirimize sımsıkı sarılmak, birbirimize saygı duymak, ortak paydalarımızı çoğaltmak ve birbirimizi anlamaya çalışmak olmalı. Her birimiz bu ülke için bir değeriz ancak bu değerler tek başına bir anlam ifade etmiyor. Bu değerleri buluşturmalı, toplumun yararı için ortaklaştırmalıyız.  Birbirimize, ülkemize, Cumhuriyetimize ve geleceğimize sahip çıkmalıyız. Ramazan bayramı bu bağlamda iyi bir fırsattır. Ramazan bayramının insanlığa ve ülkemize barış ve adalet getirmesi en büyük temennimizdir. Irk, etnik köken, din, dil, renk gibi ayrımların olmadığı, mutlu, huzurlu ve refah içinde yaşadığımız, adaletin ve barışın hakim olduğu bayramlar kutlamak dileğiyle tüm yurttaşlarımızın bayramını kutluyorum.”

COŞKULU BAYRAMLAŞMA

Adana Milletvekilleri Türkmen, Tümer ve Özdiş de yaptıkları konuşmalarla katılımcıların ve yurttaşların bayramını kutladılar.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşünde eşlik ettikleri için bayramlaşma törenine katılamayan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı Belediye Başkanvekili Ertan Karaoğlu, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i de Belediye Başkanvekili İsmail Özgen’in temsil ettiği bayramlaşma yoğun katılımlı ve coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.