CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve il yönetim kurulu üyeleri geçtiğimiz günlerde Adana Baro Başkanlığı görevine seçilen Av. Veli Küçük ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret edip, görevinde başarı dilediler. 

“BEKLENTİMİZ YASAMA MECLİSİ TBMM’NİN SORUMLULUĞU ELE ALMASI”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip teşekkürlerini sunan Av. Küçük, ülkede son günlerde yaşanan olayların üzüntü verici olduğunu ifade etti. Av. Veli Küçük, "Cumhuriyetin kurulmasıyla elde edilen hukuk ve evrensel hukuk kazanımların ortadan kaldırılmaya çalışılmasını doğru bulmuyoruz. Bundan sonraki süreçte umudumuz ve beklentimiz olağan hukuk kurallarının uygulanması, yasama meclisi TBMM'nin sorumluluğu ele almasıdır" diye konuştu.

Diyarbakır'da yaşanan bombalı saldırıya da değinen Av. Küçük, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, "Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılarımıza da acil şifa diliyorum" şeklinde konuştu. 


“OHAL İLE HUKUK VE DEMOKRASİ KATLEDİLİYOR”

Türkiye’nin toplumsal yaşamın her alanında ciddi sıkıntılar yaşadığına dikkati çeken Barut, özellikle hukuk, adalet ve siyaset alanlarında yaşanan sorunların toplumsal barışa ağır bir darbe vurduğunu kaydetti. 15 Temmuz sonrasında ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) ile adeta demokrasi ve hukuk katliamı yapıldığını vurgulayan Barut, Türkiye’nin her zamankinden daha çok demokrasiye, hukuka ve adalete ihtiyacı olduğunu ifade etti. 

“BİRLEŞİP MÜCADELEYİ BÜYÜTMEK ZORUNDAYIZ”

İnsan hak ve özgürlükleri, adalet ile demokrasi mücadelesinde siyasi partilerin, sivil toplum, demokratik kitle ve meslek örgütlerinin işbirliği yapması gerektiğini dile getiren Barut, “Ayrışıp küçülmek değil,  birleşip bu mücadeleyi büyütmek ve kazanmak zorundayız. Aksi halde yakın bir zamanda demokrasiden de, adaletten de, özgürlüklerden de, insan haklarından da eser kalmayacak. Ya hep beraber aydınlığa kavuşacağız ya da hepimiz karanlıkta yaşamaya mahkûm olacağız” diye konuştu. 

CHP’li milletvekilleri ve il yönetim kurulu üyeleri de Baro Başkanı Av. Küçük ve yönetim kuruluna görevlerinde başarı dileklerini ilettiler.