70 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren CHP’li Meclis Üyesi Ercan Çetin için Seyhan Belediyesi bahçesinde tören düzenlendi. Törene belediye başkanları, meclis üyeleri, eski ve yeni siyasiler, bürokratlar ile gazeteci dostları ve sevenleri katıldı. Törende konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ercan Çetin’in paylaşımcı bir insan olduğunu ve insanlarla en çok sevgisi paylaşmayı sevdiğini söyledi. Başkan Karalar, “Ercan ağabey bizim için çok farklı bir insandı. Biz siyasete başlarken gözlerimizi Ercan ağabey ile açtık. Benim çocuklarımın siyasi çevremde ilk tanıdığı insanlardan biriydi. İyi bir partiliydi. İyi bir Atatürkçüydü… İyi bir CHP’liydi ama hiçbir zaman siyasi ayrım yapmadı. Müthiş insan sevgisi ile doluydu. Herkesi sever, herkese kucak açardı, herkese ağabeylik yapardı. Bilgisini, becerisini paylaşırdı. Her şeyini paylatırdı, sevgisini paylaşırdı, bilgisini paylaşırdı. Önemli bir insanı, önemli bir değeri kaybettik. Çok yetişmiş bir teknik elemanı kaybettik. Aslında Adana kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerine yar verdi.

SÖZLÜ: ERCAN ÇETİN İSİMİ YAŞATMAK İSTERİZ

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın ardından söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Ercan Çetin’in sadece mensup olduğu parti için değil Adana için önemli bir isim, önemli bir değer olduğuna vurgu yaparak bu nedenle Ercan Çetin ismini ölümsüzleştirmek istekilerini söyledi, Başkan Sözlü, ” Ercan Çetin, hem Seyhan ilçesinin hem de Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir üyesi idi. Cumhuriyet Halk Partili olduğu doğrudur ama Türkiye’nin ihtiyacı olduğu gibi kutuplaşmaktan öte birleştirici uzaklaştırıcı üslubu ile siyasi taassubu reddeden değerli bir üyemizdi. İnşallah Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Adana’da onun adını yaşatmak ve böylesini bir uzlaştırıcı ismi Adana’da hatırasını yaşatmak isteriz. Adana’ya ve tüm sevmelerine başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Konuşmaların ardından merhum Ercan Çetin’in cenazesi defnedilmek üzere Adana Buruk Mezarlığı’na götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından Adanalıların “Ercan Amca” sı diye tanınan Ercan Çetin gözyaşları arasında toprağa verildi.

70 yaşındaki Ercan Çetin evli ve iki çocuk babasıydı. İnşaat Mühendisi olan Çetin, Mart 2014’de yapılan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Seyhan ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi seçilmişti.