Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Çukurova’da alternatif tarım ürünlerinin yaygınlaşması amacıyla uygulamaya koyduğu ‘Çiçek Kent Adana Projesi fotoğraf sergisine dönüştü. Fotoğraf sanatçıları S.Haluk Uygur, Hanife Uygur, Mehmet Dilci ve Tansu Hastürk, Sarıçam İlçesi’nde 7 türde 35 çiçeğin yetiştirildiği rengarenk tarlaları görüntüledi. 4 usta fotoğrafçının belgesel tadındaki sergisi 9 Aralık akşamı Başkent Hastanesi Adana Kışla Yerleşkesi’nde izlenime açılacak.  
ÇİÇEKTEKİ MARKA ‘ADANA FLORA’        
Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Borsası, Çiçekli-Aflak Kırsal Kalkınma Kooperatifi, Hollanda Çiçek Borsası’nda faaliyet yürüten IQ Flowers, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Garden Quala’nın birlikte yürüttüğü, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) hibe desteği verdiği Çiçek Kent Adana Projesi’nde ilk yıl başarı sağlandı. Sarıçam’ın Çiçekli Köyü’nde 32 çiftçinin dahil olduğu, 150 dekarda yürütülen projede yetiştirilen 7 türdeki 35 çeşit çiçek, Hollanda Çiçek Borsası’nda “Adana Flora” markasıyla satışa sunuldu. 
456 BİN DAL ÇİÇEK HASAT EDİLDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün hamiliğinde yürütülen projede 456 bin dal çiçek üretimi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, projeye dahil olan köylülere çiçek soğanı ve tohum bedellerinde yüzde 50 oranında sübvanse desteği verdi. Çiçeklerin Hollanda pazarına sorunsuz ulaşması için de iki adet frigofirik TIR kiralandı, ASKİ Çatalan İçmesuyu Tesisleri’nde 2 bin metrekarelik soğuk hava deposu ve paketleme tesisi kuruldu.

FOTOĞRAF USTALARINDAN BELGESEL ALBÜM 

Hasat döneminde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile birlikte rengarenk çiçeklerle bezenen tarlaları fotoğraflayan sanatçılar S.Haluk Uygur, Hanife Uygur, Mehmet Dilci ve Tansu Hastürk, belgesel niteliğinde bir albüm oluşturdu. Adana Büyükşehir Belediyesi, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile Anemon Ajansın katkılarıyla, 4 usta fotoğraf sanatçısı Çiçek Kent Adana Projesi Fotoğraf Sergisi’ni hazırladı. 
KIŞ ORTASINDA BAHAR ESİNTİSİ
Büyük ilgi çekmesi ve beğeni toplaması beklenen Çiçek Kent Adana Projesi Fotoğraf Sergisi, 9 Aralık akşamı saat 19.30’da Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Yerleşkesi Sosyal Tesisleri Sergi Salonu’nda izlenime sunulacak. Kış ortasında bahar esintisi hissettirecek sergiye fotoğraf tutkunlarının ve sanatseverlerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.