Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (Adana ESOB) bağlı, Adana Çiçekçiler Esnaf Odası Başkan Süleyman Oğuz, mevsim itibariyle çiçeklerin, fazla masraf istemeden, organik olarak ve bol miktarda üretilmesi nedeniyle, maliyetinin, dolayısıyla satış fiyatının da düştüğünü belirterek, “Öncelikle Anneler Günü nedeniyle, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin ellerinden öpüyor, hepsinin günlerini kutluyoruz. Bütün anneler bizim için kutsaldır. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Anneler Günü’nde odamıza kayıtlı esnafımız da, çiçeklerimiz dampingli olarak satılacak. Pazar günü, en az 500 bin dal çiçek satışı hedefliyoruz. Çiçek satışlarında patlama bekliyoruz” dedi.

 

Başkan Oğuz, çiçekçi esnafı açısından Anneler Günü’nün de üye esnaflar açısından büyük önem arz ettiğini ve bu özel günlerdeki satışın, normal günlere göre katlamalı olarak gerçekleştiğine işaret ederken, “ Anneler Günü için Adana’daki 300’e yakın kayıtlı esnafımız büyük bir çalışma içerisinde. Anneler Günü’nde, annelerimize çiçeklerin en güzellerini hazırlıyoruz. Çiçek sektörü olarak şu günler hem bol, hem şık ve ucuz bitki üretim dönemindeyiz. Ürün ve esnafın çok olması fiyatları da düşürdü. Anneler Günü nedeniyle çiçek fiyatlarımızı indirdik. Sevgililer Günü’nde 10 liraya verdiğimiz gülleri, Anneler Günü’nde tanesi 3 – 5 lira civarında. Karanfiller 1 – 1,5 liraya satılacak. Vatandaşlarımız, 1 liraya bir karanfil alıp, 5 liraya bir demet çiçek alıp annelerine götürebilir. Annelerimizin bir çiçek kadar güzel ve değerli olduğunu da unutmayalım. Annelere verilecek en güzel hediye çiçektir. Çiçek, güzelliktir, barıştır, kardeşliktir, dostluktur, sevgidir. Annelerimizden bir çiçeği esirgemeyelim ”diye konuştu.

 

Bu arada, S.S.Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Adana Şube Müdürü Ayhan Satar da, çiçek mezat salonunda Anneler Günü nedeniyle yoğun satışlar olduğuna dikkat çekerken, “Çiçekler bize belli üretim yerleri olan Yalova, İzmir, Antalya, Mersin ve Adana’dan geliyor. Bütün çiçekler Ankara merkezimizde toplanır, oradan kamyonlarla 16 büyük ilde bulunan bölgelere koli olarak dağıtılır. Biz de haftada 3 günlük mezatta ortalama 250 – 300 koli gelir. Bu da her mezatta 30 – 35 bin dal çiçek demektir. Ancak, bu hafta çok daha yoğun bir satış var. Gaziantep, Ş.Urfa, Hatay, K.Maraş gibi çevre illerden de esnaflar gelerek mezattan demet olarak çiçek alıyor. Burası ihale salonu, burada elde kalan çiçek olmaz. Özel günlerde çiçek çeşitliliği de fazla olur. Bugün bir haftada satacağımız çiçek bir günde sattık” dedi.