Adana ESOB’a bağlı, Adana Çiçekçiler Esnaf Odası Başkan Süleyman Oğuz, her şeyden önce tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladığını belirtirken, öğrencilere de “Öğretmenlerinizi sevindirmek için çiçek alın. Onları mutlu etmek için pahalı hediyeler kadar bir çiçek de yetebilir” tavsiyesinde bulundu.

 Mevsim itibariyle çiçeklerin, fazla masraf istemeden, organik olarak ve bol miktarda üretilmesi nedeniyle, maliyetinin, dolayısıyla satış fiyatının da düştüğünü, her bütçeye uygun çiçek bulunduğunu belirten Başkan Oğuz,  “Bütün öğretmenler bizim için kutsaldır. Öncelikle Öğretmenler Günü nedeniyle, başta hakkın rahmetine kavuşmuş öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyor, hayatta olanların ellerinden öpüyor, hepsinin günlerini üyelerim adına kutluyorum. Allah onların eksikliğini vermesin. Öğretmenler Günü’nde odamıza kayıtlı esnafımız da, çiçeklerimiz indirimli fiyatlarla satılacak. Pazartesi günü, en az 500 bin dal çiçek satışı hedefliyoruz. Çiçek satışlarında patlama bekliyoruz” dedi.

 Çiçekçi esnafı açısından Öğretmenler Günü’nün de üye esnafları açısından büyük önem arz ettiğini ve bu özel günlerdeki satışın, normal günlere göre katlamalı olarak gerçekleştiğine işaret eden Başkan Oğuz, “ Öğretmenler Günü için Adana’da odamıza kayıtlı esnafımız büyük bir çalışma içerisinde. Öğretmenler Günü’nde, öğretmenlerimize çiçeklerin en güzellerini hazırlıyoruz. Çiçek sektörü olarak şu günler hem bol, hem şık ve ucuz bitki üretim dönemindeyiz. Öğretmenler Günü nedeniyle çiçek fiyatlarımızı indirdik. Öğretmenlerimizin de bir çiçek kadar güzel, yakışıklı ve değerli olduğunu da unutmayalım. Öğretmenlere verilecek en güzel hediye çiçektir. Çiçek, güzelliktir, barıştır, kardeşliktir, dostluktur, sevgidir. Öğretmenlerimizden bir çiçeği esirgemeyelim ”diye konuştu.