Adana’da eşi ile ilişkisi olduğu iddiasıyla önce komşusu 36 yaşındaki Çetin Altun’u, ardından da eşi 27 yaşındaki Songül Yılmaz’ı çocuklarının gözleri önünde ‘yapma’ demesine rağmen tabancayla kafasına ateş ederek öldüren katil zanlısı 39 yaşındaki Yakup Yılmaz tutuklandı. Yılmaz, eşi ile komşusunu aralarında ilişki olduğu için öldürdüğünü belirterek, “Pişmanlık duyuyorum, eşimi çok seviyordum” dedi.
Dumlupınar Mahallesi'nde 20 Temmuz'da eşi ile komşusunu öldürdükten sonra kaçan ve dün otostop yaptığı bir otomobilde suç aleti tabancayla yakalanan katil zanlısı Yakup Yılmaz, emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullandı. Sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye sevkedilen Yılmaz, polislerden ‘Ne olursunuz çocuklarımı bana gösterin’ diye yalvardı. Ayrıca ilaçlarını istedi. Yılmaz, nöbetçi 4’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde ‘Eşi ile birlikte 2 kişiyi öldürmek’ suçundan tutuklandı.
Yılmaz, savcılık ve mahkemedeki sorgusunda eşi ile komşusunu nasıl öldürdüğünü şöyle anlattı:
DEDİKODU DUYUMU
“Eşim Songül ile komşumuz Çetin arasında ilişki bulunduğunu çevreden duydum. Çetin eşimi, Karataş’a denize bile götürmüş. Bu nedenle eşimin oturduğu eve gittim. Duyduklarımın doğru olup olmadığını sordum. İnkar etmedi. Bu sırada devamlı Çetin Altun ve eşi cep telefonuyla eşimi arayıp konuştu. Konuşma sırasında cep telefonunu alıp Çetin’e eşimi rahatsız etmemesini söyledim. Eşime, Çetin ve eşiyle bu konuşmayı bitirmesini istedim. Bu yüzden uyuyamadım.”
‘KARINI GETİR DİYİNCE ATEŞ ETTİM’
“Olay sabahı bakkala giderek soğuk içecek alıp içtim. Bu sırada Çetin arabasıyla işine gidiyordu. Beni görünce aracını durdurdu. Yanına gittim. Kendisine eşimle ilişkisini kastederek eşimi rahat bırakmasını ve bir daha aramamasını söyledim. Çetin de bana, ‘Sen kim oluyorsun. Akşam da söyledim ‘karını getir’ diye şimdi de söylüyorum şerefsiz sen kim oluyorsun?’ dedi. Ben de sinirlendim, tabancayla bir el ateş ettim.”
‘YAPMA’
“Çetin’i bıraktıktan sonra eve gittim. Eve girdiğimde eşim uyuyordu. Sese uyandı. Kendisine ‘Bak çocuklarımızda var neden bunları yaptın seni çok seviyorum’ dedim. Eşim de, ‘Ne var yaptıysam yaptım, sen kim oluyorsun ayrılıp giderim’ diyince yine sinirlendim tabancanın namlusunu yönelttim. Korkup, ‘yapma’ diye üzerime gelmeye başladı. Bir el ateş ettikten sonra kaçtım. Eşimi vururken odada sadece çocuklarım vardı. Yaptıklarımdan pişmanlık duyuyorum, eşimle, çocuklarımı çok seviyorum, keşke bunlar olmasaydı.”

GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ