Çukurova çiftçisinin alın teri ve emeğinin daha çok değer bulması için kırsal kalkınma projelerine büyük önem veren Adana Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Adana Uluslararası Tarım Fuarı’na damga vurdu.  Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetler Daire Başkanlığı’nın oluşturduğu görkemli stantda dar gelirli köylülere sunulan desteklemeler uluslararası vitrine taşındı. 

BÜYÜKŞEHİR DAR GELİRLİ ÇİFTÇİNİN YANINDA

Ziraat mühendisi ve çiftçi bir ailenin bireyi olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatlarıyla uygulamaya konulan kiraz, ceviz, elma fidanı, aşı, zirai ilaç, organik  arı kovanı, damızlık koç, güneş paneli, domates ve çilek fidesi, doğal yumurta, kesme çiçekçilik ve güney sığırı ırkına yem desteklemesi projeleri Adana Uluslararası Tarım Fuarı’nda öne çıkarıldı. Hicaz narı ve Heliantus Sunrich Orange türü kesme çiçeklerin hediye edildiği Büyükşehir standı ziyaretçi akınına uğradı. Kırsal kalkınmada çığır açan projelerin anlatıldığı broşürler ve interaktif bilgilendirmeler, yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. 

HALK EKMEK ÇEŞİTLERİ TANITILDI

Adana Büyükşehir Belediyesi, 12 Kasım’a kadar açık kalacak fuarda kırsal kalkınma projelerinin yanı sıra halk ekmek çeşitlerini de tanıttı. Büyükşehir’in en son teknolojiye sahip, modern ekmek fabrikalarında kalite ve hijyen standartlarına uygun olarak üretilen ekmek çeşitleri, ziyaretçilere ikram edildi. Normal somun ekmeğin yanı sıra farklı lezzet arayanlar için üretilen Afacan Ekmek, Portakallı Ekmek, Altın Koza Ekmeği, Kepek Ekmeği, Muhacir Ekmeği çeşitleri de farklı damak tadı arayan vatandaşlara sunuldu. Ayrıca bayat ekmekle yapılan yemekler ve tatlıların tariflerinin yer aldığı el broşürleri, ziyaretçilere  dağıtıldı.