Uluslararasılaşma stratejisinde orta vadede işbirliği tesis edilecek stratejik ülkeler arasında yer alan Çin ile bilimsel ve akademik işbirliğini artırmaya yönelik faaliyetler kapsamında Dış İlişkiler Biriminin koordinasyonunda Çin Beijing Union Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Li Xuewei ile beraberindeki heyeti, Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı ziyaret etti.

Ziyarete Çin tarafından Rektör Prof. Dr. Li Xuewei’nin yanı sıra Uluslararası Eğitim Fakültesi Dekanı Yang Peng, Uluslararası Değişim ve İşbirliği Birimi Başkanı Pang Ming, Lisansüstü Eğitim Birimi Direktörü Wang Jing ve İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Zhu Xin katıldı.

ÇÜ Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan, Dış İlişkiler Akademik Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Erten, Prof. Dr. Ulus Çevik ve Doç. Dr. Rana Yıldırım ile Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Müge Ergin ve Uluslararasılaşma Koordinatörü Seher Özer Ütük’ün de katıldığı toplantıda olası işbirliği alanlarına ilişkin istişarelerde bulunuldu.

ÇÜ’de Konfüçyus Enstitüsü Kurulması İçin Çin Partner Üniversite Olarak Destek Verecek

Özellikle turizm, yazılım ve akıllı şehir alanlarında Çin’in önde gelen üniversitesi olan Beijing Union Üniversitesiyle bu alanların yanı sıra öğretmen eğitimi alanında işbirliği yapılmasına karar verildi. Çukurova Üniversitesinde Konfüçyus Enstitüsü kurulması için Çin’deki partner üniversite olarak destek vereceklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Li Xuewei, Çukurova Üniversitesiyle yapılacak işbirliğinde karşılıklı iyi niyetin somut adımlarla hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Zhu Xin, fakülteleri bünyesinde ayrıca bir Veri Merkezlerinin mevcut olduğunu ve büyük veri analizi yapabildiklerini ifade etti.

İkili İşbirliği Protokolü İmzalandı

Üniversiteler arasında öğrenci ve akademik personel değişimi ile ortak proje yapılmasını öngören Mutabakat Zaptı imzalandı. Özellikle İngilizce dilinde sunulan program arasında değişim faaliyetinin planlanmasına ve sonrasında çift diploma verilmesine yönelik olarak lisansüstü düzeyde ortak programlar üzerinde çalışılmasına karar verildi.