Av. Çıtırık, Adana Barosu'nun 28. Dönem Olağan Genel Kurulu'nda meslektaşlarının verdiği destek ve teveccühüyle güven tazeleyerek, göreve kaldıkları yerden devam ettiklerini söyledi. Av. Çıtırık, şöyle devam etti:

“Bugüne kadar gerek meslek içi eğitim gerekse de toplumsal sorunlarla ilgili 23 konferans, panel, seminer gerçekleştirdik. Siyasi iktidarın hukuk devletinden sapmaları ve hak ihlalleri nedeniyle kamuoyuna yönelik basın açıklamaları, çeşitli konularda cübbeli yürüyüş ve eylemler düzenleyerek tavrımızı ve duruşumuzu korkmadan ortaya koyduk. Yine çeşitli hak ihlallerinde yargı organlarına başvuruları gerçekleştirdiğimiz gibi, kamuoyunu yakından ilgilendiren Reyhanlı, Çarşı, Ali İsmail Korkmaz, Diyarbakır Baro Başkan ve Yönetim Kurulu'nun yargılandığı dosyalar olmak üzere çok sayıda davaların duruşmasında baromuz eksiksiz temsil edildi. Adliyede meslektaşlarımızın karşılaştığı sorunların takipçisi olup, meslektaşlarımızla her aşamada aidiyet ve dayanışma sergilenmiştir. Gerek mesleğimizin ifa edilmesinin kolaylaştırılması gerekse mesleki saygınlığın arttırılması için resmi kurum-kuruluş ve özel kurumlarla temas halinde olduk. Amacımız;  çıtası yükselmiş, kurumsallaşmasını tamamlamış güçlü bir baro ve saygın avukatlığın devam ettirilmesidir”

 

HUKUKÇULAR DERNEĞİ YIKILIYOR

27. Dönemde gündeme alınan Adana Barosu Hizmet Binası ile ilgili çalışmaların, 28. Dönemde de devam ettirildiğine dikkat çeken Çıtırık,  Adana Büyükşehir Belediyesi, Yüreğir Belediyesi ve Milli Emlak Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler ve yazışmalardan olumlu bir netice alınamadığını ifade etti. Çıtırık, uyrıca, üçüncü şahıslara ait taşınmazlarda da araştırmalar yapıldığını belirtip, Baro’nun ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olmadığından bir işlem yapılamadığını vurguladı.

Çıtırık, “Bu nedenle, Reşat Bey Mahallesi Av. Mahmut Eroğlu Sokak'ta bulunan ve mülkiyeti baromuza ait olan Adana Barosu Hukukçular Derneği'nin yıkılarak, Adana Barosu Hizmet Binası'na dönüştürülmesi doğrultusunda gerekli kararlar alınmış ve Adana Barosu Başkanlık Divanı bu hususta görevlendirilmiştir. Türkiye Barolar Birliği ile yazışma ve görüşmeler sürmektedir. Kısa bir süre içerisinde durum netlik kazanarak, sizlere gerekli bilgi paylaşımları yapılacaktır” şeklinde konuştu.

“UYUM BÜROLARI HİZMETE GİRECEKTİR”

Çıtırık, 28. Dönem Olağan Genel Kurulu sürecinde genç meslektaşlarının mesleğe uyumlarının sağlanması, ekonomik sorunlar yaşayan meslektaşlarının büro kirası ve mefruşatı ile daha da ağırlaşan sorunlarını bir nebze de olsa giderebilmek amacıyla Adana Barosu uyum bürolarını kısa bir süre içerisinde hizmete girdirmek için çalışmalarının sürdüğüne dikkat çekti. Çıtırık, “Hukuk fakültesi ve avukat sayısının her geçen gün arttığı, mesleğin faaliyet alanının daraltıldığı, genç avukatların serbest piyasanın vicdanına (!) bırakıldığı bir dönemde Adana Barosu olarak meslektaşlarımıza aidiyet ve dayanışma duygusu içerisinde sahip çıkmak en temel görevlerimizden biri olmuştur. Bu nedenle, önemsediğimiz ve önceliklerimiz arasında bulunan Adana Barosu Uyum Büroları kısa bir süre içerisinde hizmete girecektir. Dileğimiz; Bu iki önemli projeyi yaşama geçirebilmek ve gönül rahatlığı ile aldığımız bu vekaleti Genel Kurul'a yeniden teslim etmektir.” Dedi.