Çıtırık açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
"105 insanımızın katledildiği, beşyüzden fazla insanımızın yaralandığı Ankara Katliamının birinci yıldönümününü acıyla ve üzüntüyle yad ediyoruz. Üzerinden bir yıl geçmiş olmasına karşın tarif edilemez, katlanılması çok zor olan bu vahim ve üzüntü veren katliamda yitirdiğimiz insanlarımızı rahmet ve saygı ile anıyorum. Emek, barış ve demokrasi taleplerini dile getirmek için bir araya gelen, yeri, zamanı önceden belirlenmiş olan mitingde alınan istihbari bilgileri doğru değerlendirilip, güvenlik önlemlerini almayanların sorumluluğunun asla unutulmaması gerektiğini ve bunların yargılanması gerektiğini, dosyaya bakıldığında ise çoğunluğu firari olan IŞİD terör örgütü üyelerinin yargılandığı görülmektedir. Ülke çapında  IŞİD'in  miting gibi yerlerde bombalı saldırılar gerçekleştireceğinin kuvvetle muhtemel olduğuna dair istihbari  bilgiyi miting tertip komitesi ve diğer görevli organ ve kurumlarla  paylaşmayan İçişleri Bakanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve istihbarat birimlerinde görevli olan kamu görevlilerinin yargılanması gerekmekteyken, kamu görevlileri hakkında soruşturma açılmaması ve Ankara 4.Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edilen iddianamede kamu görevlilerinin sanık olarak gösterilememesi son derece düşündürücüdür.
Bu katliamın önlenebilmesi olasılığının bulunduğu net bir şekilde ortadadır. Öyleyse kamu görevlilerinin ve siyasi iktidarın sorumluluğu göz ardı edilmemelidir.
Ülkemizin toplumsal huzur ve barış ortamına yönelen bu katliamın gerçekleştiği 10 Ekim 2015 günü, 'emek, demokrasi ve barışın günü' olarak ilan edilmeli, emek, barış ve demokrasiden yana olan kesimler, anma ile birlikte bu talepleri daha da yükselen sesle dile getirmelidirler.
Zamanında mitinge katılan insanlarımızı koruyamayanların, katliamın yıldönümünde anma törenine getirdikleri engellemeyi doğru bulmuyor, bu zihniyeti kınıyorum.
Adana Baro Başkanlığı olarak 7 Kasım 2016 Pazartesi günü Ankara 4.Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşması yapılacak olan bu davayı her aşamasında takip edeceğiz ve sahip çıkacağız.
Kamuoyuna saygı ile sunarım"