Adana Barosu, bu yıl ilk defa Avukatlar Haftası etkinlikleri çerçevesinde İlköğretim Okullararası ‘çocuk gözüyle adalet’ temalı resim ve Lise ve Dengi Okullararası “hukuk ve insan” konulu kompozisyon yarışması düzenledi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri 1 Nisan 2014 Salı günü Hukukçular Derneği’nde saat: 18:00’da düzenlenecek kokteyl ile sahiplerine verilecek.
 Adliyenin soğuk bir yüzü olduğunu belirten Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, “Biz de, adliye ve adaletin ne olduğunu çocuklara düşündürebilmek için böyle bir yarışmayı düzenledik. Hep birlikte sevgili öğrencilerimize bu duyguları yaşattık. Çok güzel eserler ortaya çıktı. Sevgili çocuklar ve gençlerimizi hukuk ve adalet yönünden bilgilerinin daha da artması aynı zamanda başarılı çalışmalarını özendirmeyi düşünerek bu yarışmaları düzenlendik Bu ara en büyük eksikliklerimizden bir tanesi belki de, kompozisyonu, güzel resimleri unutmamız. Amacımız, bu yarışmaları kurumsal ve kalıcı hale getirmektedir” diye konuştu.
ÇITIRIK: “ANAYASA VE AB SÜRECİ DE MASAYA YATIRILACAK”
Baro Başkanı Çıtırık, Tanzimat fermanının ilan edilmesi ile başlayan batılılaşma hareketinin, Cumhuriyetin ilan edilmesi birlikte çağdaş uygarlık seviyesine erişebilme ülküsüne dönüştüğünü vurguladı. Avukat Çıtırık, 1963 yılında Türkiye ile Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET) arasında ortaklık yaratan anlaşmanın imzalanmasıyla da Avrupa Birliği ile ilişkilerin hukuki bir dayanağının oluştuğuna işaret etti.
Çıtırık, bu anlamda, AB üyeliğinin demokrasi, hukuk, ekonomik sorunlar bakımından “Türkiye’nin Avrupa Birliği Süreci” konulu  önemli bir konferansın, 2 Nisan 2014 Çarşamba günü saat: 13:30 (da Seyhan oteli Toros Salonu’nda; Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Nilgün Cerrahoğlu, Ç.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu, Ç. Ü. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Azime Aslı Bilgin’in katılımıyla, yapılacağını bildirdi.  Avukat Çıtırık, ayrıca, Ç.Ü.’nün değerli akademisyenlerine katkılarından dolayı şimdiden teşekkür etti.
Baro Başkanı Çıtırık, Türkiye’nin henüz demokratik bir anayasa hazırlayamamasının önemli bir eksiklik olduğunu vurgulayarak, “Anayasa toplumsal uzlaşma metinleridir. Türkiye, 27 Mayıs 1960’dan bu yana darbe anayasaları ile yönetilmiş, siyasi partiler de bu anayasalar üzerinde çeşitli düzenlemeler yapmıştır. Son olarak, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda yoğun bir çalışma yürütülmüş ancak siyasi iktidar temsilcileri masadan kalkarak süreci tıkamıştır. Yeni anayasanın kimsenin ötelenmediği, yok sayılmadığı, toplumsal ihtiyaçların gözetildiği, temel-hak ve özgürlüklerin alabildiğinde genişletilmesinin gerekli olduğu bu günlerde 3 Nisan 2014 Perşembe günü saat: 14:00’da Seyhan Oteli Toros Salonu’nda Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi  Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şule Boyunsuz’un oturum başkanlığında, AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal’ın katılacağı, “Siyasi Partiler Anayasayı Tartışıyor” başlıklı panel düzenlenecektir. Bu önemli panelimize konuya ilgi duyan tüm kesimleri, Adanalı hemşerilerimizi davet ediyoruz”