Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenledikleri etkinlikte çocuklar ile bir araya geldi.

'ÇOCUKLARI SEVİN'

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi uyarınca, çocuklara hakları ve devletin, ailenin ve toplumun sorumlulukları hakkında bilgilendirme yapan kısa film gösteriminin ardından,  'Çocukları sevin' pankartıyla sahneye çıkan çocuklar, kendi ağızlarından da haklarını dillendirdi.  Günün anlam ve önemine ilişkin küçük bir piyes sergileyen çocuklar, şiirler okuyup, şarkılar söylediler.

ÇOCUKLAR ÖLMESİN

Çocukların dileklerinin büyükler tarafında okunduğu etkinlikte, "Kavgasız, mutlu, huzurlu ve  barış içinde, sakin bir dünya istiyorum' temennisini paylaşan Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, "Başkanımız Hüseyin Sözlü Bey, bugün Bayırbucak Türkmen kardeşlerimizin katledilen küçük çocuklarına yönelik düzenlenen yardım için Yayladağı'nda bulunuyor. Çocuklar ölmesin, savaş dursun, huzur olsun diye oraya gitti. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, huzur içinde bir dünya için çalışıyoruz. İnşallah sizler dünyamızı, hayallerinizdeki  gibi barış ve güzellikle yönetirseniz" dedi.

YOĞUN DESTEK, GENİŞ KATILIM

Seyhan Kadın- Çocuk Dayanışma Derneği (SE-KAD), Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği, Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği (ÇKHD) ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı yetkilileri ile İşitme Engelliler İlköğretim Okulu,  Anafartalar İlkokulu, Havutlu İlkokulu ve Ayas Koleji öğretmen ve öğrencilerinin katkılarıyla düzenlenen etkinliğe; Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, Adana Kent Konseyi Çocuk Platformu Başkanı Amir Akdağ ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.