Çukurova Üniversitesi kampüsünde bulunan Uzay Gözlem Evi’nde düzenlenen etkinlikle çocuklar, gördüğü zor ve ağır tedavi süreçlerinden biraz uzaklaşarak moral buldu. Çocuk Kanser Derneği ve Seyhan Rotary Kulübü işbirliğiyle organize edilen etkinlikte 30’u aşkın lösemi hastası çocuk, aileleri ile birlikte UZAYMER’e gelerek gözlem yaptı.

 

Çocuklar Teleskopla Ay’ı İnceledi

ÇÜ UZAYMER Müdürü Doç. Dr. Nuri Emrahoğlu tarafından kapıda karşılanan çocuklar, UZAYMER bahçesine kurulan teleskop aracılığıyla gözlem yaparak ay yüzeyini inceledi. Ailelerinin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlik hakkında bilgi veren Doç. Dr. Nuri Emrahoğlu, tedavileri devam eden çocuklara ve ailelerine uzay bilimlerini anlatıp, onların dikkatlerini bir an olsun başka noktalara çekerek moral vermeye çalıştıklarını söyledi.

 

Çelebi: “Çocuklarımızın Motive Edilmesi Bizim İçin Çok Önemli.”

Çocuk Kanser Derneği Başkanı Celal Çelebi ise, çocukların sosyalleşmesi amacıyla birçok etkinliğe imza attıklarını belirterek, bu tür aktivitelerin ağır tedavi süreci devam eden çocuklar açısından önemine dikkat çekti. Çelebi, “Uzay, her çocuğun çok merak ettiği bir alan. Bugün burada teleskop aracılığıyla uzay ve ay’ı görme şansı bulmaktan son derce memnun oldu çocuklarımız. Bize kapılarını açan UZAYMER yöneticilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Dilek Feneri ‘Sağlık’ İçin Gökyüzüne Bırakıldı

İncelemelerini tamamlayan çocuklar, ÇÜ UZAYMER bahçesinde kurulan stantlardaki ikramlarla eğlenceli vakit geçirerek bir de dilek feneri yaktı.