Birsen Atış ve beraberindeki heyeti Karataş Belediye Başkanı Fatih Balıkçı, Karataş Kaymakamı Kaya Çelik eşi Bahar Çelik ve yetkililer tarafından karşılandı.
İlk olarak Karataş Spor Salonu’nda Tevfik Ayşe Canbolat İlköğretim Okulu öğrencileri ve Latin Dans Grubu tarafından gerçekleştirilen gösterileri izledi. Öğrencilerin annelerle ilgili olarak ustaca hazırladıkları tiyatro gösterisinde zaman zaman misafirler gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra ise Latin Dans Grubu sahne alarak hünerlerini sergiledi.
Ardından ise Karataş’ta kimsesiz engelli bir çocuğu koruması altına alarak bütün bakımı üstlenen ve ‘Yılın Annesi’ seçilen Emsal Bulut’a Vali İlhan Atış’ın eşi Birsen Atış tarafından plaket ve çiçek verildi.
Bahar Çelik, ilçeye kadar gelerek kendilerine destek olan herkese teşekkür ederken, kimsesiz ve yardıma muhtaç olan çocuklar için her projeye seve seve katılacaklarını belirtti.
Buradan ayrılan heyet Karataş Kadın Kapalı Cezaevi’ne bir ziyaret düzenledi. Tutuklularla görüşen Birsen Atış, tek tek sohbet etti.
Koğuşları da gezen davetliler bir anlamda kadın tukuklulara moral vermiş oldu. Cezaevindeki bazı bayanlar caminin uzak olması nedeniyle ezan sesini duyamadıklarını ve buna çare bulunmasını istedi.
Cezaevi yetkililerinden bilgi alan ve bir takım değerlendirmeler yapan Birsen Atış, buradan da çocuklar için kurulan kermes alanına geçti. Alışveriş yapan ve halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Atış, emeği geçen herkese teşekkür etti.