Kenan Evren Kapalı Semt Pazarı’nda protokol töreniyle açılan “Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri ve Kültür-Sanat Etkinlikleri” kapsamında 40 ilden getirilen bin 500 ürün sergilenirken, Çukurova Üniversitesi de, açtığı stantla fuara ayrı bir renk kattı.

Anadolu’nun yöresel ürünlerinin tanıtıldığı stantlarda farklı illerden farklı lezzetler ve el sanatı ürünleri Adanalıların beğenisine sunuldu. 4 gün açık kalan fuarda Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü tarafından kurulan stant yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar el yapımı deri, çanta, cüzdan ve takıları tek tek inceleyerek satın alma şansı buldu.

 

Serdal İnözü: “Kültürel Mirasımız Olan Deri El Sanatlarını Yaşatmaya Çalışıyoruz.”

Öğretim Görevlisi Serdal İnözü yönetiminde gerçekleştirilen sergide birbirinden ilginç deri el sanatları ürünler yer aldı. ÇÜ Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Serdal İnözü, kültürel mirasın korunması adına deri el sanatları alanında eğitim verdiklerini belirterek kültürel mirasın yaşatılması ve devamlılığı için bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı.  

 

“Öğrencilerimiz Kendi İllerinde de Bu Sanatı Yaygınlaştırıyor.”

Öğretim Görevlisi Serdal İnözü, “Ortaya çıkardığımız ürünlerimiz, makine kullanılmadan tamamen el işçiliğiyle yapılan el emekleri. Ürünlerimizin tamamını oluştururken de mutlaka sanatsal değerleri ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Deri El Sanatları Atölyesi’nden ders alan öğrencilerimizin birçoğu kendi yaşadıkları şehirlerdeki sosyal eğitim merkezlerinde bu sanatı geliştirerek yaygınlaştırılmasına ve devamlılığının sağlanmasına katkı koyuyor. Kişisel becerilerini geliştirmek ve boş zamanlarını değerlendirmek isteyen öğrencilerimiz için bu sanat dalı bulunmaz bir fırsat yaratmaktadır.  Adana İl Kültür Müdürlüğü’nün düzenlediği yöresel ürünler festivalinde de yine Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Deri El Sanatları olarak katılarak, bu mirasın yaşatılmasına ve tanınmasına olan gayretimizi göstereceğiz. Tüm Adanalıları 26 Eylül’de Merkez Park Galeria İş Merkezi arkasındaki kurulacak festival alanına bekliyoruz.“ şeklinde konuştu.