Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener, öğretim üyeleri ile Adana Eczacı Odası’ndan Ecz. Ömür Mürsel Yalbuzdağ ve Ecz. Tuğçe Dalkır’ın katılımlarıyla Eczacılık Fakültesi dersliklerinde gerçekleştirilen sunumda toplamda 7 öğrenci grubunun projelerinden oluşan posterler sergilenirken öğrenciler ayrıca projelerinin sözlü sunumlarını da yaptı. 

7 Farklı Öğrenci Grubu İlaç ve Eczacılık Temalı Proje Oluşturarak Hayata Geçirdi.

Öğrenciler gerçekleştirdikleri projelerde, ilaç ve eczacılık temalı çeşitli bilgilendirmeleri farklı kesimlere sunma imkanı buldu.

1. grup ‘İlaç Çöp Değildir! Projesi’ ile atık ilaçları toplayarak hem geri dönüşüme destek verdi hem de ilaçların bilinçli kullanımı açısından toplumda farkındalık oluşturdu.

2. grup ‘Diyabette Farkındalık Projesi’ ile diyabet konusunda Çukurova Üniversitesi kampüsünde açtıkları stantlarda broşürlereler dağıtarak bilgilendirme yaptı. 

3. grup ‘Yaşlı Bireylerde Akılcı ve Doğru İlaç Kullanımı’ konusunda huzurevini ziyaret ederek yaşlı bireylerin kullandıkları ilaçlar hakkında huzurevi sakinlerine detaylı bilgi verdi.  

4. Grup ise ‘Okul Öncesi Çocuklara Eczacılık ve Sağlık Alanında Bilgilendirme’ yaptı. Çukurova Üniversitesi Anaokulunu ziyaret eden geleceğin eczacıları hazırladıkları ve içerisinde eczacılık ile ilgili temel bilgiler bulunan boyama kitaplarını çocuklara armağan etti.

5. grup ise ‘Sağlığımı Düşünüyorum, İlacımı Akıllı Kullanıyorum Projesi’ni hayata geçirdi. Geleceğin eczacıları lise öğrencileri ile buluştu. Eczacılık Fakültesi öğrencileri lise öğrencilerine “Akılcı İlaç Kullanımı” hakkında seminer verdi.

6. grup ise ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı Farkındalık Çalışmasını’ tamamladı. Adana’nın bir köyüne giden öğrenci grubu burada insanlara hem ilaç kullanımı hakkında sorular yöneltirken hem de antibiyotik konusunda farkındalık yarattı.

7. grup ise ‘Toplumun İlaç Kullanımı ve Farkındalığı Projesi’ ile yaş, cinsiyet ve eğitim durumlarına göre farklı gruplara ilaç ve eczacılık alanında sorular yöneltip, bilgi düzeylerini ölçtü. Bilinmeyen sorular hakkında tek tek bilgilendirme yaptı.

 

Proje Hazırlayan Öğrencilere Başarı Belgeleri Verildi.

Projelerin sunum ve poster çalışmalarının değerlendirilmesi ile dereceye giren gruplara başarı belgeleri verildi. Akademisyenler ve Eczacılar tarafında değerlendirmeye alınan çalışmalar;  1. Akılcı Antibiyotik Kullanımı Farkındalık Çalışması,  2. İlaç Çöp Değildir!, 3. ise  Yaşlı Bireylerde Akılcı ve Doğru İlaç Kullanımı olarak değerlendirildi.