İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışma öncesi Ankara, Eskişehir, İstanbul, Hatay, Mersin ve Adana'dan alınan başvurular sonucunda Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rızvan Erol’un desteği ve vaka ekibinin katkılarıyla elemelerden geçen 10 grup ana vakayı çözmek için ter döktü.

ÇÜ Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf Öğrencisi ve EMÖT Başkanı Esma Arat, daha önce sadece Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla yapılan yarışmanın genişletilerek Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen başvurularla büyüdüğünü söyledi.

Arat, bu yıl farklı illerden yarışmaya başvuru almaları nedeniyle yarışmayı ön eleme şartlarına tabi tuttuklarını söyledi.

Birinci Olan Yarışmacılar Burslu Yüksek Lisans Hakkı Kazandı.

Yarışma sonunda Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda ödül töreni gerçekleştirildi. Yarışmada ÇÜ Endüstri Mühendisliği son sınıf öğrencileri Cansu Sarı, Yasemin Üründai, Bahar Olcay birinci olarak tam burslu yüksek lisans hakkı kazandı.

Emöt Nedir?

EMÖT, Türkiye’deki tüm endüstri mühendisliği toplulukları tarafından tanınan, paylaşımcılık ve yenilikçilik ilkeleri doğrultusunda geliştirme ve iyileştirme odaklı çalışan; öğrencilere profesyonel hayata atılım öncesinde, profesyonel hayattan modeller sunarak iş hayatına bir adım önde başlamalarını sağlamayı kendine misyon edinen bir topluluk.