Ç.Ü. Engelli Öğrenci Danışma Birimi Komisyon üyesi Uzman Psikolojik Danışman Sabit Akbaş; ’’amacımız öğrencilerimizin eşit eğitim yaşantısı geçirmelerini sağlamak” dedi.

Engelli Öğrenci Danışma Birimi, Çukurova Üniversitesi bünyesinde hizmet veren 26 merkezden sadece bir tanesi. 2007 yılında kurulan birimin amacı, engelli öğrencilerin akademik, idari, fiziksel, psikolojik, barınma ve sosyal alanlarla ilgili ihtiyaçlarını tespit etmek ve bu ihtiyaçların karşılanması için yapılması gerekenleri belirleyip hayata geçirmek.

Komisyon Başkanlığını Rektör yardımcısı Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas’ın yaptığı Engelli Öğrenci Danışma Birimi‘nde Prof. Dr. Rengin Güzel, Prof. Dr. Elçin Yoldaşcan, Doç. Dr. Kerem Özgünen, Yrd. Doç. Dr. İskender Özgür, Yrd. Doç. Dr. Gonca İnce, Uzm. Sabit Akbaş, Uzm. Serdal Gökayaz, Nazım Altan, Nesrin Güçlüer, Denizhan Saruhan ve Öğrenci Konseyi Başkanı da görev alıyor.

‘’AMACIMIZ EŞİT EĞİTİM YAŞANTISI GEÇİRMELERİNİ SAĞLAMAK’’

Birim hakkında bilgi veren Komisyon Üyesi Uzman Psikolojik Danışman Sabit Akbaş, “Her yıl kayıt dönemiyle birlikte fakülte dekanlıklarımıza öğrenci tespit formu gönderiyoruz. Fakültelerimiz tarafından belirlenen engelli öğrencimiz, bu formda gerekli bilgileri doldurduktan sonra Engelli Öğrenci Birimi’ne kaydını yaptırmış oluyor. Bu öğrencilerimiz, ilgili yasaların ön gördüğü haklar doğrultusunda üniversitemizdeki tüm hizmetlerden ücret alınmadan yararlanabiliyor. Amacımız, engelli öğrencilerin hiçbir sınırlılık yaşamadan diğer öğrencilerle eşit eğitim yaşantıları geçirmelerini sağlamak” diye konuştu.

2013 yılı itibariyle 38 bedensel, 15 görme, 7 işitme, 4 konuşma ve diğer kronik rahatsızlığı olan 4 öğrenci ile 68 öğrencinin birime kayıtlı olduğunu bildiren Akbaş, Ç.Ü. Engelli Öğrenci Danışma Birimi’nin sadece öğrencilere değil engelli personele de hizmet verdiğini sözlerine ekledi.