Bilirkişilik Kanunu kapsamında, "Bilirkişilik Yönetmeliği’nin resmi gazetede yayınlanmasının ardından Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Bakanlığı’ndan izin alarak Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından Bilirkişilik Temel Eğitimini verebilecek eğitim kuruluşu olarak yetkilendirildi.

Eğitimler ÇÜ Hukuk Fakültesi’nde Yapılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan ÇÜ Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fatih Bilgili açıklamasında şunlara değindi;

“Eğitimlerimiz uzman öğretim üyelerince bu yıl eğitim öğretime yeni başlayan Hukuk Fakültesi’nin binasında yapılıyor. Eğitimlerimiz ergonomik sınıflar ve sosyal alanlarda sürekli olarak program dâhilinde devam edecek. Bunun yanı sıra yasal süreçte yenileme eğitimleri de fakültece yapılacak. Bölgemizdeki tüm bilirkişilerin mağdur olmadan eğitime devam edecek. Keyifli bir eğitim süreci geçireceklerini temenni ediyorum.”

Eğitim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Dursun Ali Demirboğa ise, şu ana kadar sadece Adana değil çevre illerden de yoğun talep olduğunu belirterek 5 grup olarak eğitime başladıklarını ve 5 grup halinde sürekli olarak eğitime devam edeceklerini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Demirboğa, odalarla ve diğer kurum kuruluşlarla da işbirliği içerisinde bu eğitimleri yerine getireceklerini bildirdi.

İlk Eğitim 7 Ekimde Başladı.

Yönetmelik kapsamında Bilirkişilik Temel Eğitimi almayan kişiler Bilirkişilik başvurusunda bulunamazken Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi 7 öğretim üyesi ile Adalet Bakanlığı’ndan bu eğitimi vermek üzere izin alarak Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Fatih Bilgili yönetiminde, Yrd. Doç. Dr. Dursun Ali Demirboğa program kapsamında koordinatör olarak görevlendirilerek eğitim vermeye başladı.

İlk eğitim 7 Ekim 2017 tarihinde başlarken Bilirkişi Temel Eğitimi programına gelecek talebe göre yeni programlar açılarak devam edileceği bildirildi.

Bilirkişilik Eğitimi Nedir?

6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında, "Bilirkişilik Yönetmeliği" 03/08/2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin 30’uncu maddesi birinci fıkrasına göre; Bilirkişilik temel eğitimi, beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan ve bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri içeren eğitimi ifade ediyor.