Törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana İl Müftüsü Hasan Çınar, Dekan Prof. Dr. Ali Osman Ateş, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla kuran tilaveti gerçekleştirildi.

Dekan Prof. Dr. Ateş: “Kur’an ve Sünnetin Akıl ve Bilimin Aydınlığında Yürüyünüz.”

Dekan Prof. Dr. Ali Osman Ateş görevlerinin çok kutsal olduğuna değinerek, “İlahiyatçının temel görevi toplumu kaynaştırmak, bütünleştirmek, birlik ve dirliğimizin teminatı olmaktır. Hayatınız boyunca bu asil çizgiden ayrılmayınız. Bölücü, parçalayıcı, ayırıcı, öteleyici tutum ve davranışlardan uzak olunuz. Kur’an ve sünnetin akıl ve bilimin aydınlığında yürüyünüz.” dedi.

Müftü Çınar: “Yüksek Lisans Eğitimlerinizi de Tamamlayın.”

İl Müftüsü Hasan Çınar ise öğrencilere öğütlerde bulunarak okumanın önemine değindi. Kendisinin de halen yükseköğretim gördüğünü hatırlatan Çınar, öğrencilerin lisans ilahiyat eğitiminden sonra yükseköğrenimlerini de tamamlamalarını istedi.

Prof. Dr. Kibar; “57. Alay Şehitleri Camii Ve Kültür Merkezini İlahiyat Fakültesi’ne Tahsis Ettik.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, din ve vicdan özgürlüğünün anayasamızın teminatı altında olduğunu hatırlatarak tarih boyunca inanç ve kültürümüzde de din ve vicdan özgürlüğüne büyük önem verildiğini söyledi. 20 yılı aşkın bir süredir İlahiyat Fakültesi’nin binasının bir bölümünde misafir olarak eğitim-öğretim yapan Güzel Sanatlar Fakültesi’nin binasının temelini attıklarını ifade eden Prof. Dr. Kibar, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yeni binasına taşımayı ve İlahiyat Fakültesi’ni fizikî mekân açısından ferahlatmayı hedeflediklerini söyledi. İlahiyat Fakültesi’nin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı ve hayırsever halkın desteğiyle Çukurova Üniversitesi’nin denetiminde yaptırılan 57. Alay Şehitleri Camii ve Kültür Merkezi’nin kaba inşaatını bitirerek, ince işlerinin yapımı aşamasına geçildiğini vurgulayan Prof. Dr. Kibar “Çalışmalar hızla devam ediyor. Sizinle bu konuda sevinçli bir haberimizi daha paylaşmak istiyorum. Üniversite Yönetim Kurulumuzun aldığı bir kararla, Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii Kültür Merkezi’ni, eğitim öğretim ihtiyaçlarının karşılanması için Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne tahsis ettik. Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü olarak bu Kültür Merkezi inşaatının ince işlerini hızla tamamlayarak hizmete açmayı planlamaktayız. Kültür Merkezimiz tamamlandığı zaman bünyesinde 500 kişilik büyük bir amfi, derslikler, atölyeler ve kütüphane yer alacaktır. İlahiyat Fakültemizin burada şimdiye kadar bilim, sanat ve kültür alanında yürüttüğü üstün hizmet ve verimli çalışmalarını başarıyla devam ettireceğine yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

90 İlahiyatçı Keplerini Havaya Fırlatarak Mezun Oldu.

Dereceye giren öğrencilere plaket ve diplomaları Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından verilirken, protokol üyeleri ve akademisyenlerin öğrencilere diplomalarını takdim etmesinin ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.