ÇÜ İletişim Fakültesi binasında gerçekleştirilen sertifika törenine Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kültürlerarası İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KİM) Müdürü – İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seyfi Özgüzel törende yaptığı konuşmada seçmeli ders olarak verilen Hollandaca derslerinin alan dışı olarak da üniversitenin bütün öğrencilerine bu derslere katılma fırsatı sunduğunu ifade etti.

Dil Kurumu Taalunie ile İşbirliği Yapıldı

Bu dersler için Hollanda, Belçika ve Sürinam devletlerinin ortak dil kurumu olan Taalunie ile işbirliği yapıldığını bildiren KİM Müdürü Doç. Dr. Özgüzel, Taalunie kurumunun uluslararası Hollandaca dil seviyesini akredite etmekte olduğu gibi dünyada 40 farklı ülkede yabancılara Hollandaca verilmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Farklı Alanlarda Uluslararası Deneyim Fırsatları Var

Doç. Dr. Özgüzel şöyle devam etti;

“Bu yıl Çukurova Üniversitesi’nden iki öğrencimiz, Antalya’da gerçekleştirilen ve 5 farklı ülkeden yerel halkı bilinçlendirme kapsamında öğrencilerin katıldığı uluslararası bir projeye katıldı. Yine ÇÜ’den bir  öğrenci 30 Haziran’da Isparta Eğirdir’de başlayacak başka bir uluslararası projeye katılacak, başka bir öğrenci de 5 Ağustos’ta Belçika'da Gent ilinde Hollanda ve Belçika’nın Dil Birliği kurumu olan TAALUNIE’nin organize ettiği  Dünya Gençlik Yaz Kursuna katılacak. Gent ilinde gerçekleştirilecek olan ve sosyal-kültürel açıdan zengin bir programa sahip olan yaz kursuna 40 farklı ülkeden öğrenciler yer alacak. Bu fırsatların dışında asıl hedefimiz mezun olacak gençlerimizin Hollandaca öğrenerek farkındalık yaratıp sağlık turizmi dâhil olmak üzere farklı turizm alanlarında, uluslararası ticaret kuruluşlarında istihdam fırsatlarını artırmak veya yurt dışında staj, yüksek lisans ve iş olanaklarının kapısını aralamaktır.”

Başarılı Olanlara Sertifikaları Verildi

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Hollandaca dersini 2018-2019 akademik ders yılında seçmeli ders olarak alıp başarılı olan öğrenciler ile bu derslere öğrenci olarak katılan Prof. Dr. Neslihan Boyan, Prof. Dr. Yonca Özkan ve Dr. Öğr. Üyesi Meryem Mirioğlu da törene katılıp sertifikalarını aldılar.

Öğrenciler Hollandaca dilinde sundukları farklı skeçlerle öğrendikleri dilin seviyesini ortaya koydular.