24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlik Adana Valiliğine yapılan hain terör saldırısının kınanmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Doğanay, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Programın açılışında Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Doğanay konuşmasına, bir öğretmende bulunması gereken özellikleri sıralayarak başladı.  Öğretmenin sadece öğreteceği konu alanını iyi bilen değil geniş bir genel kültüre sahip, sanattan, spordan, bilimden anlayan, yurt ve dünya sorunlarına duyarlı biri olması gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Doğanay, “Belli düzeyde genel kültüre ve bilişim teknolojisine ilişkin bilgi ve becerilere sahip olan, bilimsel araştırma yapabilen ve yapılan araştırmadan yararlanabilen çok yönlü bir öğretmen adayı, çağdaş eğitimin gereklerini yerine getirmede daha başarılı olacaktır. Kısacası öğretmen, aydın bir kişide bulması gereken entelektüel donanıma sahip olmalıdır.” Şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Tükel, Hain Terör Saldırısını Kınadı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel ise konuşmasına Adana Valiliğine yapılan hain terör saldırısını kınayarak başladı. Öğretmenlerin ışık tutan, yol gösteren, her yönüyle örnek olan kişiler olduğunu belirten Prof. Dr. Tükel, daha iyi bir gelecek için eğitimin ve öğretmen eğitiminin önemine dikkat çekerek, “Ancak iyi eğitilmiş toplumun mutlu ve huzurlu yaşar. Her birimizin yetişmesinde emeği olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarım.” dedi.

Prof. Dr. İrfan Erdoğan  “Öğretmen Olmak” Sunumunu Yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, “Öğretmen Olmak” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Erdoğan’a sunumundan dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. Ayrıca Eğitim Fakültesi’nden emekli olan öğretim üyeleri Prof. Dr. Necmi Yaşar ve Yrd. Doç. Dr. İskender Özgür’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tükel ve Dekan Vekili Prof. Dr. Aydoğan plaket ve çiçek takdim etti. 

Hain terör saldırısı dolayısıyla etkinliklerdeki müzik gösterileri iptal edilirken tören anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.