Öğrenciler Başbakan, Genel Başkanlar ve Milletvekilleri İle Görüştü.  Ziyaret kapsamında ÇÜ Sosyal Bilimler Kulüp Başkanı Remzi Ahmetoğlu Çukurova Üniversitesi’ni temsil ederek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, siyasi partilerin yöneticileri ve genel başkanları ile yapılan görüşmelere katıldı. Genç Sosyal Bilimciler toplantılarda kulüp faaliyetleri hakkında bilgi vererek hedeflerini anlattı.

 Ziyaretle ilgili açıklama yapan Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulüp Başkanı Remzi Ahmetoğlu, programda Ulusal Gençlik Tartışmaları hakkında tüm siyasilerden olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Mayıs ayında Hatay’da Suriyeli sığınmacılar hakkında 1 hafta sürecek bir saha çalışması yapacaklarını belirten Remzi Ahmetoğlu, resmi kayıtlara göre 1 milyon 700 bin, kayıt dışı 2 milyondan fazla Suriyeli sığınmacının ülkemizde bulunduğuna dikkat çekerek bugüne kadar 5,5 milyon dolar harcama yapıldığını hatırlattı.

 

Suriyeli Sığınmacılara Yönelik Saha Çalışması Yapacaklar  Kulüp Başkanı Ahmetoğlu açıklamasına şöyle devam etti;

“Bu sığınmacılar Türkiye’de kalacaksa eğer, bu sığınmacıların topluma entegresini nasıl sağlayacağız? Tekrar dönmeleri durumunda ise bugüne kadar bu sığınmacılar Türk Milletini nasıl etkiledi? Topluma olumlu veya olumsuz nasıl etkisi ne oldu? Bu incelemeleri yapmak üzere Genç Sosyal Bilimciler Platformu ile Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü olarak 1 hafta sürecek bir saha çalışması yapacağız. Hazırlanan rapor tekrar TBMM’de ülkemizin en üst kademedeki yöneticilerine sunulacak.”