ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu’nda düzenlenen törene  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Cin akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulup istiklal marşının okunmasıyla başlayan tören açılış konuşmalarıyla devam etti.

Prof. Dr. Cin: “Öğrencilerimizi En İyi Şekilde Meslek Hayatlarına Hazırladık.”

Yüksekokul birincisi Sena Şemsettinoğlu, Danışman öğretim görevlisi Dr. Zafer Buzcu ve Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oya Berkay Karaca’nın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Cin, 6 aylık bir süredir okul müdürü olarak görev yaptığını hatırlatarak öğrencileri akademisyen kadroları ile meslek hayatına en iyi şekilde hazırlama yolunda eğitimler verdiklerini söyledi.  

 Prof. Dr. Erdoğan: “Üniversitemiz Araştırma Üniversitesi Olma ve Uluslararasılaşma Anlamında Önemli Misyonlar Üstlendi.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise Çukurova Üniversitesi’nin Türkiye’nin sayıları iki yüzü bulan üniversitesi arasında çok önemli misyonları yüklendiğini ifade ederek, akademik başarı gösteren bir üniversite olduğunu söyledi.  Geçtiğimiz yıl Çukurova Üniversitesi’nin Türkiye’deki ilk on beş üniversite içinde araştırma üniversitesi misyonunu ve ilk yirmi üniversite içindeki uluslararasılaşma misyonunu üstlendiğini hatırlatan Prof. Dr. Erdoğan şunları kaydetti;

“Eğitim bizim en önemli önceliğimiz ‘araştırma, uluslararasılaşmayla’ beraber topluma hizmet misyonlarımızı tüm birimlerimizde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bugün bu salonda aydınlık yüzler ve coşkulu alkışlar görmek siz değerli ailelerin heyecanları bizi çok mutlu ediyor. Mezunlarımıza üniversitemizi tercih ederek buraya geldikleri için ve dört yılı acı tatlı hatıralarıyla geride bıraktıkları için tebrik ediyorum. Sizler Türkiye’nin çok önemli bir iş gücü kapasitesini oluşturacaksınız. Bu anlamda Türkiye turizmi sizlerle daha da güçlenecek. Yüksekokulumuzun değerli akademisyenleri ve öğretim görevlilerine, mezun olan öğrencilerimize verdikleri değerli katkılardan dolayı üniversitemiz adına çok teşekkür ediyorum.”

 Mezun Olan Öğrenciler Keplerini Fırlattı

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere plaket ve diplomaları takdim edildi. Yüksekokul birincisi Sena Şemsettinoğlu yaş kütüğüne plaketini çakmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan tarafından plaketini teslim aldı.

Daha sonra dereceye giren öğrencilere akademisyenler tarafından plaket ve mezuniyet belgelerinin verilmesi sonrası tören öğrencilerin büyük bir coşkuyla keplerini havaya atmasının ardından sona erdi.