“Historic Core of Adana: Possible Futures (Adana Tarihi Kent Merkezi: Tasarım Düşünceleri...) başlıklı çalıştayın yürütücüleri olarak Çukurova Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden Doç. Dr. Duygu Saban Ökesli ile Arş. Gör. Rukiye Tüter, La Villette Üniversitesi’nden Öğretim Elemanları Pierre Bouché, Dr. Claudio Secci ve Célia Lebardey, Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Doç. Dr. Evrim Demir ve Yrd. Doç. Dr. Tuba Akar, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Cana Bilsel görev aldı.

 

Çukurova Üniversitesi’nden 18, Paris La Villette Üniversitesi’nden 19, Mersin Üniversitesi’nden 8 ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden 6 olmak üzere 51 Mimarlık Bölümü öğrencisinin katıldığı çalıştay, Pazar günü gerçekleştirilen jüri ile sona erdi.

 

Tarihi Kent Merkezinden Başlayan On Adet Yürüyüş Güzergâhı Belirlendi.

Tarihi kent merkezlerinin dinamikleri, geçirdikleri dönüşümler, çevrelerine etkisi ve kullanıcıları üzerine yoğunlaşılan çalıştay kapsamında tarihi kent merkezinden başlayan on adet yürüyüş güzergâhı belirlendi, her birinde tüm üniversitelerden öğrencilerin bulunduğu on gruptan ilk aşamada bu güzergâhları analiz etmeleri, tanımaları ve sorunlarını belirlemeleri istendi. Çalıştayın ikinci aşamasında ise gruplardan güzergâhları üzerinde belirledikleri üç alan için mimari fikir projesi geliştirmeleri ve projelerini 5 dakikalık video ile anlatmaları beklendi.

 

ÇÜ Adana Halk Kültür Evi Çalıştaya Ev Sahipliği Yaptı

Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırma Merkezi bünyesindeki ÇÜ Adana Halk Kültür Evi’nde gerçekleştirilen çalıştay öğrencilerin video sunumları, tartışma-yorum ve sertifikaların dağıtılmasıyla sona erdi.

Proje sunumlarına katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, üniversiteler arasındaki uluslararası ortaklıkların önemine dikkat çekerek, çalıştaya katılan öğrencileri tebrik etti ve bu tür ortak çalışmaların devam etmesi gerektiğini söyledi.

ÇÜ Türkoloji Araştırmaları Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bedri Aydoğan ise merkezin çalıştaya ev sahipliği yapmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, merkezin aktif bir şekilde kullanılması yönünde çaba harcadıklarını ifade etti.

 

Çalıştay 2016’da Yine Çukurova Üniversitesi’nde Yapılacak.

Çalıştayı organize eden öğretim üyelerinin öğrencilerin başarılı çalışmalarından ve Çukurova Üniversitesi’nin ev sahipliliğinden memnun olmaları neticesinde 2016 yılında çalıştayın yeni bir konu belirlenerek yine ÇÜ ev sahipliliğinde tekrarlanması kararı alındı.