Çukurova Üniversitesi’ne Erasmus+ kapsamında 30’un üzerinde öğrenci gönderen Romanya’nın Tirgu Mures Üniversitesi’ni ziyaret eden Çukurova Üniversitesi heyeti, Tirgu Mures Üniversitesi Senato Üyeleri ile bir araya geldi.

Prof. Dr. Kibar “2008’den İtibaren İki Üniversite Arasında Öğrenci Değişimi Yapılıyor.”

Tirgu Mures Üniversitesi Senato Üyeleri ve dekanlarına hitaben konuşma yapan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, 2008’den bu yana iki üniversite arasında Erasmus Programı çerçevesinde öğrenci değişiminin yapıldığını belirterek bu işbirliğinin daha etkin hale getirilmesi için değişimden yararlanacak öğrenci ve öğretim üyelerinin artırılmasından memnun olacaklarını söyledi.


İki Üniversite Diş Hekimliği Fakülteleri İle de İşbirliği Yapacak.

Toplantıya Romanya Tirgu Mures Tıp Fakültesi senatörlerinin yanı sıra Dış ilişkilerden sorumlu rektör yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri de katıldı. Karşılıklı görüş alışverişi yapan heyetler, Tıp Fakültesinin yanı sıra Dış Hekimliği Fakültesi ile de protokol imzalanıp öğrenci ve öğretim üyeleri değişimine başlanmasını kararlaştırdı.

Kararda ayrıca iki üniversitenin belirli Avrupa Birliği Projelerine ortak başvuru yapmaları için ön hazırlık çalışmaları yapılarak deneyim ve birikimlerini paylaşmaları konusunda da işbirliği içinde olunacağına da yer verildi.

 

Romanyalı Öğrenciler Çukurova Üniversitesini Çok Sevdi.

Romanya ziyaretinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Erasmus kapsamında öğrenim görmüş 30’a yakın öğrenci Rektör Prof. Dr. Kibar’a Çukurova Üniversitesinde aldıkları eğitim ve kampüs imkânlarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin gönüllü elçileri olacaklarını ifade etti.