Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, EBYS’ye geçtikten sonra iş süreçlerinin hızlandığı gibi kağıt tüketiminde de ciddi anlamda tasarruf sağladığını söyledi.                                                                           

Kağıtsız Ofislerde verimlilik arttı

Bu anlamlı başarı sonrası enVision yetkilisi Kutlu Sagay, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret ederek En Yeşil Ofis plaket ve sertifikasını takdim etti. Prof. Dr. Kibar plaket takdimi sonrasında yaptığı açıklamada, ‘Kağıtsız Ofis’ konseptine geçen 105 üniversitenin değerlendirmeye alındığı araştırmada Çukurova Üniversitesinin, Türkiye’nin en çevreci 10 üniversitesinden biri ilan edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Prof. Dr. Kibar, “EBYS ile üniversitemizde karar verme süreçlerimiz hızlandı, işlem kuyrukları ve tamamlanma süresi kısaldı, insan hataları ortadan kalktı, kurum içi iletişim kanalları daha verimli hale geldi. Daha da önemlisi evrakların kaybolma riski ortadan kalktığı gibi aranan bir evrakın bulunma süresi birkaç saniyeye kadar düştü. Özetle, Elektronik Belge Yönetim Sistemi kullanmaya başladıktan sonra Üniversitemizde iş süreçlerimizi optimize ederek ciddi bir zaman ve maliyet tasarrufu sağladık. Araştırmayı gerçekleştiren enVision yetkililerine teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

ÇÜ’ye enVision’dan Tebrik

enVision temsilcisi Kutlu Sagay ise, “Elektronik Belge Yönetim Sistemleri ile bir yandan ofislerde iş süreçlerinde verimlilik artarken, öte yandan ise ağaçların kesilmesinin ve doğamıza zarar verilmesinin de önüne geçilmektedir. En Yeşil Ofis Araştırmasını geçtiğimiz yıllarda Yerel Yönetimler ve Elektrik sektörlerinde gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise Yükseköğretim sektörünü mercek altına aldık. Bu yılki listemizin dördüncü sırasında yer alan Çukurova Üniversitesini tebrik eder, çevreye olan duyarlılıklarından ötürü Sayın Rektörümüzün şahsında Üniversitemizin tüm çalışanlarına teşekkür ederiz.” dedi.

22 Milyon Adet A4 Kağıdının Çöpe Gitmesi Önlendi

2014 yılı Kasım ayından itibaren tüm iş süreçlerini Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile yöneten Çukurova Üniversitesinde, projenin başlangıcından bugüne kadar geçen sürede; 2.738 adet ağaç kesilmekten kurtarıldı, 13 milyon litre su tasarrufu sağlandı, 773 ton karbondioksit salınımı engellendi ve 55 ton katı atık önlendi. Böylelikle Çukurova Üniversitesi tarafından tam olarak 22 milyon adet A4 kağıdının çöpe gitmesi de önlenmiş oldu.

--