Dernek Başkanı Tuluhan Torun, ziyaret sırasında kuruluş amaçları, çalışmaları ve hedefleri hakkında çeşitli bilgiler verdi. Dernek üyelerinin, gelecek nesillere mavi ve temiz bir deniz bırakmak amacıyla hareket eden gönüllülerden oluştuğunu kaydeden ÇUBADER Başkanı Torun, “Amacımız üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz ve Çukurova olarak Adana, Mersin ve İskenderun üçgeninde büyük bir alana yayılan kıyı şeridi ile denizlerimiz, balıklarımız, eko-sistem ve doğal hayatın korunması için amatör olta balıkçıları, amatör denizcileri ve çevremizi, daha duyarlı, bilinçli ve eğitimli kılacak çalışmalar yapmaktır” dedi.

Vali Coş ise, sahip olunan doğal zenginliklerin, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir şekilde aktarılmasının önemine dikkat çekti.

Vali Coş, bu amaç doğrultusunda hareket eden derneğin çalışmalarına gerekli desteği daima vereceklerini vurgularken, dernek üyelerine de çalışmalarında başarılar diledi. 

Çukurova Amatör Balıkçılık, Denizcilik ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ÇUBADER) Başkanı Tuluhan Torun ve yönetim kurulu üyeleri, ziyaret anısına Vali Coş’a balık replikası hediye etti.