Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde geleneksel olarak düzenlenen ‘’Beyaz Önlük Giyme’’ töreni Hippokrat Konferans Salonu’nda yapıldı. Tören, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Akademisyenler,  öğrenciler ve öğrenci yakınlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, öğrencilerine 1 buçuk milyon akranlarını geride bırakarak Çukurova Tıp’lı olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, ilk 8 bin kişiden biri olmaları dolayısıyla öğrencileri ve onları yetiştiren ailelerini kutladığını belirtti.

 

HEKİMLİK, İNSANI SEVME MESLEĞİDİR…

 

’’Bugün sizlerin en mutlu gününüz. Bu mutlu gününüzde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum”  diyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

“Zorlu bir süreçten geçerek Tıp Fakültesi’nde eğitim görmeye ve hekim adayı olmaya hak kazandınız. Bugün burada yapılan beyaz önlük giyme töreni de hekim olma yolunda atılan ilk adımdır. Özgüvenli bir şekilde kutsal ve saygın bir mesleğin ilk adımlarını atarken giydiğiniz bu beyaz önlük; saflığın ve temizliğin, şeffaflığın, sevginin, zorluklarla mücadelenin, fedakârlığın ve umudun ifadesidir. Beyaz önlüklerinizi giyerek bugünden itibaren tıbbiyeli olmanın güzelliğini, zerafetini, bu kutsal mesleğin onurunu ömür boyu yaşayacak ve taşıyacaksınız. Zorlu ve uzun bir yola çıkacaksınız. Bu zorlu yolda en vazgeçilmez desteğiniz insanlara karşı duyduğunuz sevgi olacaktır. Hekimlik, insanı sevme mesleğidir. İnsanı seviniz ve saygı duyunuz.”

 

PROF. DR. KİBAR: “AMACIMIZ BİLİM DÜNYASI İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAK HEKİMLER YETİŞTİRMEK…”

 

Çukurova Üniversitesi olarak hedeflerinin, öğrencilerini ulusal ve uluslararası bilim dünyası ile işbirliği yapabilecek, bilimsel ve kültürel olarak donanımlı ve dünyanın her yerinde çalışabilecek hekimler olarak yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Kibar, bu yıl 40. kuruluş yılını kutlayan Çukurova Üniversitesi’nin yarım yüzyıla yakın geçmişi ile Türkiye’nin köklü ve geleneği olan üniversitelerinden biri olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Çukurova Üniversitesi öncüdür, Çukurova Üniversitesi köklüdür ve Çukurova Üniversitesi bir markadır” dedi.

 

Konservatuar Hocalarından Serdar Büyükedes ve öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisinin ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, 2012-2013 yılı Dönem 1 onur listesinde yer alan öğrencilere ödüllerini verdi. ÖSYM Puan sıralamasına göre ilk 10’a giren öğrencilere de başarı belgelerini Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz’in vermesinin ardından Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri sahneye davet edilerek, Tıp Fakültesi’ne yeni başlayan öğrencilere törenle beyaz önlükleri giydirildi.

Beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını atan doktor adayları Tıp Fakültesi Dekanı Dilek Özcengiz liderliğinde ‘Beyaz Önlük Andını’ okudu. Tören,  Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Çetinalp’in ilk dersi vermesiyle sona erdi.