Kayıtlar, 2 - 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas ve Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ilk gün kayıt yaptıran öğrenci ve aileleriyle bu heyecana ortak oldu. Prof. Dr. Kibar, bu yıl toplam 9 bin 541 öğrencinin kuruma kayıt yaptıracağını söyledi.

 

Çukurova Üniversitesi’nde (Ç.Ü.)  2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı kayıtları bugün başladı. Ç.Ü.'ne bu yıl 9 bin 541 yeni öğrenci kayıt yaptıracak. Ek yerleştirmelerle de öğrenci sayısının yaklaşık 11 bin olması beklenirken, kayıtlar sonunda, Çukurova Üniversitesi’nde öğrenci sayısının toplam 46 bine ulaşacağı tahmin ediliyor.

 

Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayında gerçekleşen kayıtlarda, ilk kayıt Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından yapıldı. Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'ne yeni başlayan Zikriye Songelen'in işlemlerini yapan  Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Üniversitesi'nin yeni öğrencilerine başarı dileklerini iletti.

 

Yaz boyunca yeni eğitim dönemine hazırlık yaptıklarını belirten Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, "Yaz boyunca yeni eğitim ve öğretim dönemine hazırlıkla geçirdik. Merkezi dersliklerimiz var. Orada eğitim öğretim alt yapımızı geliştirmeye çalıştık. Bu eğitim dönemi başladığında öğrencilerimiz de görecek. Huzurlu ve iyi bir eğitim dönemi geçirmeyi istiyoruz " diye konuştu.

 

Adana dışından gelen öğrencilerin otobüs terminalinden Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlarla ücretsiz olarak yerleşkeye getirildiğini hatırlatan Prof. Dr. Kibar, oluşturulan kayıt danışma masalarında görev yapan yetkililerin öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarına cevap vereceğini ifade etti.

 

2013-2014 eğitim öğretim yılında Ç.Ü. fakültelerine 4 bin 879, yüksek okul ve  meslek yüksekokullarına 4 bin 662 olmak üzere toplam 9 bin 541 öğrenci kayıt yaptıracak.