ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen toplantıya Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Bilim Teknoloji Üniversitesi ve Çukurova Üniversiteli akademisyen ile araştırıcılar katıldı.

Prof. Dr. Tükel: “TUBİTAK Bilim Camiası Açısından Önemli Bir Kamu Kuruluşu”

Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, TUBİTAK’ın 1963 yılından bu yana bilim dünyasına çok önemli hizmetleri olan bir kurum olduğunu ifade ederek, “O dönemin devlet adamları büyük bir öngörüyle böyle bir kurumu özel bir kanunla kurmuşlar. Hala bizim için çok önemli bir devlet kurumu. Bilim dünyamıza bilimin gelişmesi, yayılması, genç kuşaklara sevdirilmesi açısından görevleri ve alanları çok daha da genişletildi. Bu nedenle çok önemli bir birimimiz.”  şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Erten tarafından TUBİTAK’ın Araştırıcılara Yaptığı Destekler Anlatıldı.

Açılış konuşmasının ardından TUBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı TUBİTAK – TOVAG Yürütme Kurulu Üyesi, ÇÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Erten bir sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Hüseyin Erten, TÜBİTAK-ARDEB programlarının bütçesi, süresi, kotası, burs limitleri, değerlendirme kriterleri gibi konularda yapılan güncellemeler ile ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdi