Programda, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyelerinin yanı sıra Eğitim Fakültesi ve İletişim Fakültesi öğretim üyeleri de görev aldı.

Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi, Adana Barosu avukatlarından oluşan 37 katılımcıyla gerçekleşti. 48 saatlik programda katılımcılara ‘Arabuluculuk Hukuku, İletişim Becerileri, Toplantı Ve Müzakere Yönetimi, Öfke Kontrolü, Arabuluculuk Süreci ve Etik Kurallar ‘gibi teorik derslerin yanı sıra, ‘Müzakere Taktikleri Ve Arabuluculuk Senaryoları’ gibi uygulamalı eğitim de verildi.

Eğitim programının sorumluluğunu üstlenen Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çeker eğitim hakkında şu bilgileri verdi;

“Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Adalet Bakanlığı tarafından bu eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiş olup, 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu hükümleri uyarınca arabuluculuk yapmak isteyen hukukçuların, sınava girmek ve sicile kaydolabilmek için en az 48 saatlik bir eğitim almaları zorunlu tutulmuştur. Arabuluculuk için ilk sınav 21 Eylül 2013 tarihinde yapılacak. Eğitime katılıp sertifikalarını alan katılımcılar, bu sınavda ve daha sonra yapılacak uygulama sınavında başarılı olduklarında Türkiye’nin ilk arabulucuları olacaklar. Ülkemizde yeterli sayıda arabulucu faaliyet gösterdiğinde yargının yükünün hafifleyeceği ve birçok uyuşmazlığın hızlı ve ekonomik bir şekilde çözülme imkânının ortaya çıkacağını düşünüyoruz”.

Yılda iki defa yapılacak olan arabuluculuk sınavına girebilmek için eğitime katılıp sertifika almanın zorunlu olduğu, yeni dönem arabuluculuk eğitiminin ise 27 Eylül 2013 tarihinde başlayacağı bildirildi.