CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve Gazeteci Yazar İsmail Saymaz’ın konuk olarak katıldığı Arena’da amfi tiyatro vatandaşlara az geldi. Birbirinden çarpıcı açıklamalarıyla izleyicilerin nefessiz izlediği Arena, Çukurova’dan Türkiye’ye unutulmaz bir gece yaşattı.
ADETA BİR CUMHURİYET MİTİNGİ
Halk TV’de ekranlara gelen ve izlenme rekorları kıran duayen gazeteci Uğur Dündar’ın yönettiği Halk Arenası programı, Adana'nın Çukurova İlçesi'ne konuk oldu.

Türk televizyonculuk tarihinin usta ismi, cesur kalem Uğur Dündar’ın Halk Arenası'na katılanların görüntüsü adeta bir Cumhuriyet mitingini anımsattı. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve Gazeteci Yazar İsmail Saymaz’ı konuk eden Dündar, ellerinde Türk Bayrakları olan Adana halkı tarafından, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları ve alkışlarla karşılandı. Ercan Çetin Doğal Park 1 amfi tiyatroda binlerce vatandaşın akın ettiği programa; CHP Milletvekili İbrahim Özdiş, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, çok sayıda bürokrat ve meclis üyeleri de katıldı.

“SÖZCÜYE CEZA KESEN MÜFETTİŞ FETÖ’DEN İÇERİDE”
Usta televizyoncu Uğur Dündar’ın konuklara ilk sorusu Sözcü gazetesi ile ilgili hazırlanan iddianameyle ilgiliydi. İlk sözü alan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Onlar korkup bunlarla pazarlık yaparken, yani Fehmi Koru’ya ‘al uçağı git Pensilvanya’ya bizi orada uzlaştır’ diye, bu işte yeniden işbirliği içerisinde bu ülkeye kumpas kurmaya devam etme gayretleri içerisindeyken, Sözcü gece gündüz bu terör örgütünü yargıya teslim etmek için korkusuzca, yiğitçe mücadele etmeye devam etmeye devam ediyordu. Bu davada asıl yargılanacak olan tanıklardır” dedi. İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Bu iddianame benim içimi sızlatıyor” diye başladığı konuşmasında, “Tüm hayatını Atatürkçülüğe, Kemalizme, bu ülkenin bağımsızlığına adayan gazetecilere FETÖ’cülük gibi alçak bir yakıştırmayı yapmak, ancak ve ancak insanın içinin sızlamasına neden olur. Bakın elimde bir sözcü gazetesi var, bu gazete her gün hepimizin evine giren Atatürkçü bir gazete, tüm yazarları özenle seçilmiş, Atatürkçülükten milim dahi ödün vermeyen ve ülkemizin bağımsızlığı için tarikatlara cemaatlere savaş açmış bir gazete. Sözcü gazetesine FETÖ’cü diyenler bu gazeteye vergi cezası kesen müfettişin nerede olduğunu bilir mi? Sözcü gazetesine 10 Milyon lira vergi cezası kesen müfettiş FETÖ’den içeride” derken, Gazeteci İsmail Saymaz, “Hiçbirimizin yolu hükümetin onlara para bastırdığında darphanenin önünden geçmedi. Hüseyin Gülerce veya Fehmi Koru kim ki; sana, bana Uğur Dündar’a veya bu salondaki herhangi birine Fetö’cü diyebilecek. Bunu diyebilmeniz için 40 kez abdest almanız lazım. Esen rüzgara göre açılan davalar bunlar; amaç yok etmek, etkisiz kılmak ama tutmaz” ifadelerini kullandı.

“AKP’NİN BALONU PATLADI”
Yoğun ilgi ve sevgiyle karşılanan ve ara ara sloganlarla kesilen Halk Arenası sırasında gazeteci Uğur Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 
Metal Yorgunluk olarak adlandırarak, yorulan Belediye Başkanlarının yerlerini bırakmaları gerektiği ve makamların baki olmadığı konuşmasını hatırlatarak, konuklardan değerlendirme yapmalarını istedi. İlk sözü alan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, adı istifa edecekler listesinde geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan İle 3 dönem kuralı gereği anlaşma sağladığını ve bir daha aday olamayacağını söyledi. Pekşen, “Cumhuriyet tarihi boyunca yönetimlerde böylesine yalancı, soyguncu, yağma bir düzen görülmedi. Davet usulüyle hortumcu yandaşlara yağma ve kaynak aktarımı yapılıyor. Tulumba havuzu doldurmakla meşgul. Belediye başkanları da “Artık bu kadarı fazla” diyor. Meclis’te, “Yüreğiniz varsa yolsuzlukla mücadele mahkemesi kuralım” dedim, AKP’den hiçbirinin sesi çıkmadı. Yolsuzluk dünyanın her yerinde suçtur, yüz kızartıcıdır, haram yemektir. Ediyorsunuz, bulacaksınız” dedi. “AKP’nin balonu patladı” diyen
İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise, “Cumhurbaşkanı Erdoğan partideki kötü gidişatı gördü. Erdoğan metal yorgunluk adı altında bu tasfiyelerle kendisine yeni bir parti kuruyor. Halk bu belediye başkanlarıyla artık mutlu değil. İstanbulda CHP’nin AKP’ye karşı artış gösterdiği görülüyor. İstanbul’da 16 belediye başkanını görevden almak ve mal varlıklarına el koymak istiyorlar. Tayyip Erdoğan istese de istemese de bu belediye başkanları yargılanacak ve halka hesap verecekler” diye konuştu. Cesur Gazeteci İsmail Saymaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in aslında 2009 yılında aday gösterilmeyeceğini, o dönemden gözden çıkarıldığını ancak “Sağ oyları bölmeyelim, sol Ankara’yı almasın” mantığıyla aday gösterildiğini ifade etti. “2010-2011 yıllarında CHP’ye kurulan kumpaslarla amaçlarını mümkün kılabildiler “diyen Saymaz, “CHP’nin ivme kazandığı dönemde telefonlar dinlendi, araçlar takip edildi, evlere kameralar yerleştirildi. Seçimleri şaibeli hale getirerek ve milletin iradesini sakatlayarak malesef istedikleri sonucu aldılar” dedi.

VATANDAŞTAN ÇETİN'E TEŞEKKÜR
Program bitiminde Halk Arenasını Çukurova'da yapan Uğur Dündar ve konuklarına teşekkür eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Dündar'a ve konuklara birer plaket ve çiçek verdi. Programa 5000’in üzerinde izleyici katıldı. Çukurova Belediyesi Ercan Çetin Doğal Park 1 Amfi Tiyatro dolup taşarken halkın önemli bir kısmı da dışarı konulan dev ekrandan programı izledi. Vatandaşlar etkinlikten dolayı Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e teşekkür ettiler.