Çukurova Belediyeler Birliği; Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illeri başta olmak üzere çok sayıda Belediye ile kollektif çalışarak, gerek seçilmiş gerekse atanmış olan Belediye Başkanları, Meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları, ilgili birim amirleri, idari ve teknik personelleri birlik çatısı altında toplayarak, eğitimsel faaliyetler ve sosyal sorumluluk projeleri gibi birçok alanda ciddi çalışmalara imza atarken; ilgili mevzuatların uygulanması ve yerel yönetimlerin güçlenmesi noktasında her türlü faaliyet ve girişimde bulunmak gibi önemli, görevleri icra etmektedir.

KİŞİSEL GELİŞİM VE MOTİVASYON
TÜYAP 2017 İnşaat Fuarı kapsamında Çukurova Belediyeler Birliği ve TÜYAP A.Ş tarafından gerçekleştirilen Birlik üye Belediyeleri ve bu belediyelerde seçilmiş yada atanmış personellere yönelik eğitim semineri verilecek. Bölge için çok büyük önem arz eden ve çok sayıda üyesiyle büyük işler ve projelere imza atan Çukurova Belediyeler Birliği, TÜYAP Fuar ve Kongre merkezinde iki gün boyunca hem konuklarına Kişisel Gelişim ve çalışanları motive etmeye yönelik eğitim verirken, fuar süresince davetlilere eşlik ederek kentin ve fuarın tanıtımını sağlayacak. 
 
İLK SEMİNER 16 ŞUBAT'TA
Çukurova Belediyeler Birliği ve TÜYAP A.Ş tarafından düzenlenen eğitimin ilki 16 Şubat 2017 tarihinde ve saat 14.00 ile 16.00 arasında verilirken, diğeri de 17 Şubat 2017 tarihinde ve saat 10.00 ile 12.00 arasında gerçekleşecek. Bu süreçte Fuar açılışı ve Eğitim Seminerimize Çukurova Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile çok sayıda Belediye Başkanı ve personelleri katılım sağlayacaktır.