Kocamaz, "Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi bu konuda işbirliği yapıyor" dedi.
Çukurova Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı Adana Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Birlik Başkanı Burhanettin Kocamaz, Encümen üyeleri Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Sarımazı Belediye Başkanı Erol Kahraman, Dötyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Topkara ile Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ahmet Asaf Uslu’nun da bulunduğu toplantıda gündemdeki konular görüşüldü.
Çukurova’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin turizme açılması konusunun ağırlıklı olarak görüşüldüğü toplantıda bir de sunum gerçekleştirildi. Çukurova Belediyeler Birliği’nde hazırlanan ve Pozantı’daki Alman Köprüsü ile Karaisalı’daki Kapıkaya Kanyonu ve şelalelerin görüntülerinin yeraldığı sunum ilgiyle izlendi.
Bölgenin farklı yönlerinin ortaya çıkarılması için birlikte hareket edilmesi ve planlamanın birlikte yapılması gerektiğini söyleyen Çukurova Belediyeler Birliği ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Şimdi olmasa bile önümüzdeki yıllarda Adana ile Mersin, metropol kent haline gelecek. Bunun altyapısını şimdiden hazırlamamız gerek" dedi.
Tanıtım filmini Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’la birlikte izleyen Burhanettin Kocamaz, "Mersin, Tarsus ve Adana olarak çok farklı tarihi değerlere ve doğal güzelliklere sahibiz. Doğu Akdeniz’in en güzel sahilleri bizde. Bu nedenle Çukurova’yı bir bütün olarak düşünmeli ve birlikte hareket etmeliyiz" dedi.
007 James Bond filminin çekileceği Pozantı’daki Alman Köprüsü ile Karaisalı’daki Kapıkaya Kanyonu’nun benzerlerinin dahi, dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmadığını hatırlatan Çukurova Belediyeler Birliği Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Tarsus olarak bizim de değerlerimiz var. Bunların da tanıtım filmlerini hazırlayıp, dünya turizmine açmalıyız” şeklinde konuştu. Kocamaz, Alman Köprüsü ve Kapıkaya Konyonu ile ilgili projenin, Çukurova Belediyeler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi’nin işbirliğiyle yapılacağını sözlerine ekledi.
Adana Büyükşehir Belediyesi olarak “Bölgesel İşbirliği”ne önem verdiklerini söyleyen Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Çok güzel bir sunumdu. Sizlere teşekkür ediyorum. Tanıtım konusunda üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız. Zaten Alman Köprüsü, James Bond filmiyle de gündeme gelecek. Projede; Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi’nin işbirliği yapması çok önemli. Birlikte çalışalım, Çukurova’nın değerlerini tüm dünyaya tanıtalım" dedi.