İleri Yaş Turizmi’nden hijyene, parklarda nostaljik oyunlardan Adana’ya özgü sektör yaratmaya kadar birçok teklife sıcak bakan Başkan Soner Çetin, “Ayağı yere basan tüm öneriler  hayata geçirilecektir” dedi ve ekledi: Kedilere mama ve ciğer vereceğiz, pişir derseniz onu da yapacağız.

“TEKLİFLERİNİZ TEMENNİ OLARAK KALMADI”

TMMOB, ATO, ADASO ve AOSB gibi odalar, STK’lar ile sanatçılar ve akademisyenlerin yer aldığı Çukurova Belediyesi Danışma Kurulunun 4. toplantısında onlarca öneri gündeme geldi.  DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Danışma Kurulunun belediyecilik anlamında bir ilk olduğunu ve çok önemsediğini vurgularken 10’u aşkın önerinin projelendirilerek hayata geçirildiğini örnek vererek anlattı; “Orhan Kemal Kültür Merkezi, kedievi, engellilere havuz, emzirme evi, kentsel dönüşümde TMMOB’un önerileri temenni olarak kalmadı, hayata geçirildi” diye konuştu.

KONTEYNERLERE ÇİM, PARKLARA SEK SEK

Kadına yönelik şiddete dikkat çekerken “Sadece nisan ayında Türkiye’de 57 kadın öldürülmüştür” bilgisini paylaşan Ev-Kad Başkanı Sema Turan Yapıcı, çöp konteynerlerinin üzerinin plastik yeşil çim ile kaplanmasını, ayrıca parklarda yakan top, sek sek gibi nostaljik oyunların teşvik edileceği ortamlar oluşturulmasını önerdi. İki öneri de Başkan Soner Çetin’in talimatıyla not edildi. Adana Rotary Kulübü Başkanı Turgut Parlak’ın kendi fabrikasında ürettiği ve koku giderici-haşere uzaklaştırıcı hijyenik kireç malzemesini Çukurova Belediyesi’ne hibe edebileceğini söylemesi alkışlarla karşılandı.

“İLERİ YAŞ TURİZMİ’NE KAPIMIZI AÇALIM”

HAYTAP Genel Başkanı Nesrin Çıtırık, “Göz göze gelinebilir, ulaşılabilir ve dokunulabilir bir insan” olarak tarif ettiği Başkan Soner Çetin’e “Adana’ya özel bir sektör yaratarak” tarihe geçmesini önerdi; bir kurul oluşturulmasını teklif etti. “Sadece Adana’yı anlatan ürünler olmalı, her yere satılmalı” diyen Çıtırık’ın teklifi de not edilirken TURSAB Başdanışmanı Nesrin Göçhan, “6 bin yıllık tarih, 10 ayrı medeniyet var ama pazarlayamıyoruz” diye yakındıktan sonra “İleri Yaş Turizmi’ne Çukurova ev sahibi olsun, çaba göstersin” diye öneride bulundu. Bu teklif de Başkan Çetin tarafından not edildi.

ENGELLİLER İÇİN OLİMPİK PARK ÖNERİSİ

Kurul üyelerinden Şehir Plancısı Cüneyt Erginkaya, engelliler için özel tasarlanmış bir park projesi hazırladığını belirterek “Projeyi bila bedel (karşılıksız) Çukurova Belediyesi’ne verebilirim” deyince  alkışlar ve övgüyle karşılandı; Başkan Soner Çetin’in yanıtı net oldu: Genelde insanlar belediyelerden bir şeyler isterler. İş isterler, para isterler, yardım isterler, park isterler, yol isterler ve biz de yasalar ve imkânlar çerçevesinde yaparız. Ama görüyorum ki Danışma Kurulumuz istemiyor, veriyor, üstelik para da istemiyor, hibe ediyor. Kedilere ciğer meselesi...Tabii ki olur, isterseniz pişirir öyle veririz.