Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ilkinde, Türkiye’yi yasa boğan terör olaylarına değindi. Her gün gelen şehit haberleriyle büyük acı yaşadıklarını belirten Başkan Çetin, “Türkiye bu acıları hak etmiyor. Bu acılar artık son bulsun” dedi. Başkan Çetin, toplantıdan sonra meclis üyeleriyle birlikte şehit ailesine taziye ziyaretine gitti.

Meclis toplantısında birlik mesajı vererek terörü kınayan Başkan Soner Çetin ve grubu bulunan partiler, Mardin'de, jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda şehit olan Adem Algın’ın Belediye Evleri Mahallesi’ndeki baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Acılı aileye baş sağlığı dileyen Başkan Çetin “Ülkemiz ateş çemberinden geçiyor. Her gün bir aileye ateş düşüyor. Türkiye bu acıları hak etmiyor. Bu acı artık son bulsun” diye konuştu.

ÇUKUROVA MECLİSİ TERÖRÜ KINADI

Belediye Başkanı Soner Çetin’in başkanlığında yapılan toplantıda yaşanan terör olayları kınandı. Toplantıda konuşan Çetin, “Ülkemiz ateş çemberinden geçiyor. Her gün bir aileye ateş düşüyor. Adana’mıza da şehit ateşi düştü, analar yine ağladı. Ne yaparsak yapalım, şehitlerimizin ailelerinin acılarını dindirmemiz mümkün değil. Ama acılar paylaşıldıkça azalıyor. O nedenle şehit ailelerimizin her daim yanındayız ve üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi.

MECLİSTEN TAZİYEYE GEÇTİLER

Meclisten sonra Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve mecliste grubu bulunan meclis üyeleri, Mardin’de PKK'lı teröristlerin Cevizlik Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan, 24 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Adem Algın’ın Belediye Evleri Mahallesi’ndeki baba evine taziye ziyaretinde bulundular. Ailenin acısını paylaşan Çetin ve beraberindeki meclis üyeleri, aileye başsağlığı ve sabır diledi. Aileye her türlü desteğe hazır olduklarını belirten Çetin,  “Acımız çok büyük. Neredeyse hemen her gün şehit haberi alıyoruz. Bu acı ne zaman bitecek? Hemen her gün bir aile, tıpkı jandarma astsubayımızın ailesinin yaşadığı bu tarifsiz acıyı yaşıyor. Türkiye bu acıları hak etmiyor. Bu acıyı milletimize yaşatanları, teröre neden olanları şiddetle kınıyorum. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailemize de milletimize de Adana’mıza da başsağlığı ve sabırlar diliyorum” temennisinde bulundu.