29 Mart 2009 yerel seçimleri sonrası kurulan Çukurova Belediyesi kurulduğu günden itibaren Doktor Sadık Ahmet Bulvarı üzerinde kiralık bir binada hizmet veriyordu. Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, geçen yıl temmuz ayında temeli atılan hizmet binası ve kültür merkezinin tamamladığını açıkladı. 4 yıl önce sıfırdan kurulan Çukurova Belediyesi bugün kendi binasında hizmet vermeye başladığını belirten Başkan Yıldıray Arıkan, “Bu başarının altında hepimizin imzası var. Adana’nın en iyi ilçesi olan Çukurova, aydınlığın ve gelişmişliğin de yüzü olacaktır. Bundan sonra da başka başarılara imza atacağız. Kendilerine yakışan bir hizmet binasına kavuşan Çukurovalı vatandaşlarımız, farklı binalarda hizmet veren belediye müdürlüklerimize artık tek bir merkezde, kolayca ulaşabilecek. Son teknoloji ile donatılan bölgenin tek çevreci kamu binası özelliğine sahip belediye binamız sayesinde vatandaşlarımız daha hızlı, kaliteli ve kesintisiz hizmete ulaşabilecek” dedi.

Yeni Bina Türkmenbaşı Bulvarı’nda

Çukurova Belediyesi’ne ait; Belediyeevleri Mahallesi Türkmenbaşı Bulvarı’ndaki hizmet binası, zemin artı 2 kattan oluşuyor. Toplam 17 bin metrekarelik kullanım alanına sahip belediye binasında; 470 kişilik kültür merkezi, 200 araçlık otoparka, engelliler için de hazırlanmış 4 asansöre sahip. 
Yeşil çatılı binada; park için tüketilecek elektriğin bir kısmı güneş enerjisinden üretilecek, düşük sarfiyatlı asansörler kullanılacak. Kablosuz internet hizmeti de verilecek binada, doküman ve evraklar için daha çok elektronik ortam kullanılacak ve kağıt kullanım miktarı en aza indirilerek çevreye katkı sağlanacak.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, 20 Eylül Cuma günü saat 17.00’de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı açılışa tüm Adanalıları davet etti.