Hayalpark Olimpik Açık Yüzme Havuzu’nu dolduran engelliler özel eğitmenler eşliğinde vakit geçirirken, engelli çocukların aileleri Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e entegre bir yaşam alanı sunduğu için teşekkür etti.  Çetin, “Burada sadece eğlenme yok, spor var, sosyal açıdan gelişme ve toplumla iç içe olma var. Bu kardeşlerimiz için ne yapılsa azdır. Engelsiz hayat sözü Çukurova’da bir slogan olarak kalmadı” dedi

ENGELLİLER HAVUZA ADETA AKIN EDİYOR

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in talimatıyla Hayal Park’ın bitişiğindeki alanda yapılan ilk ve tek ücretsiz  ‘Engelsiz Yüzme Havuzu’ yaz ayının gelmesiyle birlikte sezonu açtı. Uzman eğitmenler eşliğinde hizmet veren Engelsiz Yüzme Havuzu’na engelli çocuklar, gençler ve yetişkinler adeta akın etti. Havuz bir an bile boş kalmadığı gözlenirken, engelli çocukların keyifli anları görülmeye değerdi. Engelli çocukların aileleri, sunulan bu imkanın çok özel olduğunu ifade ederek, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e ve ekibine teşekkür etti.

 ‘ENGELSİZ HAYAT’ SLOGAN OLARAK KALMADI”

Sadece yaz aylarında hizmet veren Engelsiz Yüzme Havuzu’nun kış aylarında da hizmete gireceğini müjdeleyen Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Engelsiz Yüzme Havuzumuzda sadece eğlenme yok, spor var, sosyal açıdan gelişme var, toplumla iç içe olma var. Engelli kardeşlerimiz için ne yapılsa azdır. Engelsiz hayat sözü Çukurova’da bir slogan olarak kalmadı” dedi. İlçeyi engelsiz kent standartlarının üzerine çıkarmak için birçok radikal karar aldıklarını ve uygulamalarına başladıklarını belirten Çetin, " Engellilere dönük duyarlılığımızı ve farkındalığımızı daha da artırmalıyız” diye konuştu.

ADANA’NIN İLK VE TEK ÖZEL HAVUZU

Çukurova Belediyesi’nce yaptırılan havuzdan ücretsiz olarak çocuk, genç ve yetişkin tüm engelliler yararlanabiliyor. Havuzun girişinde engellilere özel asansör sistemi, havuz içinde basınçlı su hava veren ve bir anlamda fizik tedavi olanağı sunan, kaymayı engelleyen özel sistem bulunuyor. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in talimatı ile Hayal Park’taki olimpik havuzdan haftada sadece bir gün yararlandırılmaya başlanan engelliler, “Bizim” diyebilecekleri bir havuza sahipler ve istedikleri an, diledikleri kadar yüzebiliyorlar.